Stiri Actuale de ultima ora Stiri Locale de ultima ora

Un brașovean venit la spital cu soția care năștea era să fie operat

Brașoveanul Alexandru Niță a povestit pentru presa locală că a venit cu soția, ca să nască, la Spitalul Regina Maria și era să fie supus el unei intervenții chirurgicale. Incidentul s-a petrecut pe 23 septembrie, la orele 6.00.

„La biroul de internări, soția a completat și semnat fișa de internare iar eu a trebuit sa completez un formular  “Acord informat acces aparținător” unde am completat numele meu și cnp-ul, actul medical la care voi asista, naștere prin cezariana și numele + cnp-ul sotiei. Soția a fost preluata de catre o asistenta și dusă pe secție pentru a fi pregătită pentru interventie, iar mie mi s-a cerut sa aștept în lobby sa fiu preluat”, spune brașoveanul.

Totul a căpătat o altă turnură de aici. „O doamna asistenta a venit si m-a apelat după nume, apoi m-a dus intr-o camera la et.2. Acolo mi-a solicitat sa fac dus și sa ma spal cu șamponul din spital și sa îmbrac un halat de interventie. Am informat-o pe doamna ca făcusem dus în acea dimineața, însă dansa a insistat ca nu pot întra în sala de operații fără sa fiu dezinfectat. După ce am făcut dus și m-am îmbrăcat în halatul de interventie, a venit o alta asistenta in camera cu un dulap pe roți în care avea instrumente sterile. Dansa m-a întrebat dacă am emoții și i-am spus ca da, având în vedere ca la primul copil născut în 10 iunie 2020, tot în același spital, nu am putut asista la naștere din cauza restricțiilor și ca acum ma bucur ca o pot încuraja pe sotie și sa împărtășim impreuna aceasta experiență”.

Citeste  O noua inselatorie este populara pe OLX

Cu toate că omul explica de ce se află în spital, asistenta i-a spus că ar trebui să îi recolteze o probă de sânge, pentru că „acesta este protocolul”.

„Am rămas puțin surprins, însa am pus aceasta cerință pe seama contextului pandemic, având în vedere ca în data de 22 septembrie 2021, atat soția, cât și eu, am făcut un test PCR, fără de care nu mi s-ar fi permis să particip la naștere. Doamna asistentă a încercat fără succes sa îmi recolteze sânge din mana stânga, apoi a cerut suportul unei doamne mai în vârstă care era șefa asistentelor pe secția de chirurgie. Dansa a reușit să-mi recolteze un flacon de sânge din mâna dreaptă și apoi a procedat la inserarea unei branule în mana stângă, motivând ca trebuie să-mi administreze antivomitiv și un calmant. Am întrebat de ce este necesar si dacă își făceau probleme că voi lesina în cursul nașterii, dar dânsele au afirmat ca acesta este protocolul pentru acces în sala de operații”.

„Înainte de a-mi administra prin branula antivomitiv și calmant m-au întrebat dacă sunt epilat pe abdomen și le-am spus ca nu, apoi dânsele au spus ca trebuie și au solicitat ajutorul unui coleg de-al lor care a adus un aparat de bărbierit pe care aveau de gând să il folosească după ce îmi administrau antivomitiv și calmant. Asistenta care a încercat să-mi recolteze inițial sânge m-a întrebat ce operație urmează să mi se facă și i-am spus, uimit, că nu mi se va face mie nici o intervenție și ca voi asista soția la nașterea prin cezariană. Dânsele au râs apoi iarăși m-au întrebat cumva într-o nota mai insistentă, ce operație urmează să mi se facă. Atunci am realizat ca ele de fapt ma pregăteau pe mine sa fiu dus în sala de operații pe secția de chirurgie și că nu se uitaseră pe fișele pe care le înmanasem și nici nu au dat atenție detaliilor legate de nașterea sotiei și asistarea mea. Când au realizat ca este vorba despre o neînțelegere gravă, mi-au cerut sa ma schimb și am fost dus în alt salon la et.4, pentru a aștepta, de unde am fost condus mai departe în sala de operații unde soția ma astepta îngrijorată”.

Citeste  Englezii au trimis înapoi în România o femeie condamnată pentru furturi din magazine

După externarea soției și a fetiței nou-născute, brașoveanul a vrut să poarte o discuție cu managementul spitalului pentru a lămuri situația în care a fost pus. Pe 27 septembrie, a purtat această discuție cu managerul spitalului, dr. Sebastian Anghel, și cu dr. Nirvana Georgescu, Director de Calitate și Siguranța Pacientului.

„Dânșii mi-ai făcut o expozitiune interesantă cu privire la norme, proceduri, protocoale, toate extrem de impersonale, dat fiind faptul că incidentul viza oameni și fapte de neglijență, la care sincer nu mă așteptam din partea personalului unui spital privat. Discuția la acea dată s-a concluzionat că putem ajunge la un acord amiabil, însă doamna Dr. Nirvana Georgescu mi-a solicitat răgaz timp de o săptămână, până azi, 4 octombrie 2021, pentru a putea obține un mandat de negociere din partea management-ului.

Azi, la ora 15:37, am fost contactat telefonic de către domnul dr. Sebastian Anghel care mi-a adus la cunoștință faptul că după consultări interne, decizia management-ului Regina Maria este de a nu mă compensa în nici un fel în urma celor întâmplate, motiv pentru care, în continuare, intenționez să depun plângere penală împotriva personalului medical care mi-au recoltat sânge și mi-au montat branula, fără a-mi aduce la cunoștință de ce trebuie sa facă aceste lucruri. De asemenea, intenționez sa intentez proces management-ului spitalului pentru neraportarea acestui incident și pentru daunele morale produse în urma acestei experiențe și a inițiativei acestora de a mușamaliza, fără a admite public, acest întreg incident”.

Citeste  53 de localitati din 13 judete au fost afectate de vremea extrema
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns