Stiri de ultima ora din Turism

Squid Game, omagiat la Londra

De la costumele în roz intens ale gardienilor din serialul Netflix ”Squid Game”, la o sculptură de mari dimensiuni a rapper-ului G-Dragon, Victoria and Albert Museum (V&A) din Londra celebrează cultura populară sud-coreeană şi ascensiunea sa către succesul global în cadrul unei noi expoziţii care îşi deschide porţile săptămâna aceasta, informează Reuters.

Printre articolele expuse în cadrul ”Hallyu! The Korean Wave”, se află costume K-Pop, obiecte de recuzită din dramele coreene, precum şi o copie a setului de baie din pelicula ”Parasite” (2019), recompensată cu Oscarul pentru ”cel mai bun film internaţional”.

”Expoziţia celebrează de fapt vibranta şi colorata cultură populară din Coreea de Sud, de la origini până la locul pe care îl ocupă pe scena globală”, a declarat curatoarea Rosalie Kim pentru Reuters la o previzualizare desfăşurată miercuri.

”’Hallyu’ înseamnă de fapt val coreean şi se referă la această ascensiune meteorică a culturii populare din Coreea de Sud, care a cucerit lumea în ultimele decenii”.

Expoziţia este împărţită în mai multe secţiuni care includ K-pop şi fanii acestui stil, drama de televiziune şi cinema, modă şi frumuseţe.

Primul exponat care întâmpină vizitatorii este jacheta roz purtată de cântăreţul Psy în videoclipul muzical al megahitului său din 2012 ”Gangnam Style”. Printre piesele de vestimentaţie expuse se mai află ţinute purtate de G-Dragon şi de trupele K-pop ATEEZ şi Aespa, precum şi creaţii colorate semnat de diferiţi designeri.

Din lumea televiziunii, sunt prezente costume din dame istorice, precum şi recognoscibila salopetă roz şi treningul verde din ”Squid Game”.

O replică a băii familiei Kim din scenografia peliculei ”Parasite” a fost recreată în premieră după ce muzeul a colaborat îndeaproape cu designerul de producţie al filmului, Lee Ha-jun.

Printre obiectele expuse se mai află fotografii, postere, coperţi de discuri şi bannere ale fanilor K-pop. Vizitatorii pot de asemenea participa la o întrecere de dans K-pop.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns