Stiri de ultima ora din Turism

Oktoberfest se reia după 2 ani de pauză

Festivalul berii Oktoberfest de la München (sudul Germaniei) s-a deschis sâmbătă după ce a fost anulat timp de doi ani la rând din cauza pandemiei de COVID-19, potrivit AFP.

Revenirea acestei mari sărbători populare are loc pe fundalul unei scumpiri a berii: invazia rusă în Ucraina a dus la creşterea preţului materiilor prime şi al energiei şi a forţat braseriile să reflecte aceste costuri în preţul băuturii.

Potrivit tradiţiei, primarul din München, Dieter Reiter, a dat startul festivităţilor după ce a dat cep unui butoi de bere şi a oferit prima halbă liderului Bavariei, Markus Söder.

Programat să dureze până pe 3 octombrie, festivalul se derulează fără nicio constrângere sanitară şi fără obligaţia purtării măştii.

Festivalul berii ”Oktoberfest” reuneşte în mod obişnuit peste cinci milioane de persoane, dintre care o treime provin din străinătate, din Asia în special. Generează în mod obişnuit beneficii economice în valoare de 1,2 miliarde de euro.

Anularea în 2020 a evenimentului a fost prima după al Doilea Război Mondial. În 1854 şi 1873, festivalul nu a avut loc din cauza epidemiilor de holeră.

Citeste  Pașaport Covid pentru accesul în restaurant

Producţia de hamei şi de bere este ridicată la rang de cult naţional în Germania şi în mod special în Bavaria.

Germanii se numără printre cei mai mari consumatori de bere din Europa, cu 84 de litri pe cap de locuitor în 2021.

Vineri, în ajunul deschiderii ”Oktoberfest”, Federaţia berarilor germani a alertat guvernul asupra dificultăţilor din acest sector.

”Numeroase companii au ajuns în situaţii limită pentru a surmonta şocul provocat de creşterile excesive ale preţurilor la gaz, carburant, electricitate, materii prime pentru agricultură, ambalaje sau logistică, toate acestea cuplate cu perturbări în lanţurile de aprovizionare”, se precizează într-un comunicat.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns