Stiri de ultima ora din Turism

Submarinul pentru vizitarea Titanicului a dispărut cu cinci oameni la bord

Submersibilul folosit pentru a transporta turişti bogaţi la epava Titanicului, în largul coastelor Canadei, este dispărut de 3 zile, iar vase canadiene şi americane precum şi numeroase avioane sunt implicate în căutări, transmite Reuters.

Un pilot şi patru pasageri se aflau la bordul submersibilului care a dispărut de duminică, conform Pazei de Coastă americane. Acest submarin poate rămâne sub apă timp de 96 de ore. Deocamdată nu se ştie dacă nu cumva a reuşit să iasă la suprafaţă dar nu poate comunica cu salvatorii.

La bordul submersibilului denumit Titan se află patru turişti care au plătit câte 250.000 de dolari pentru expediţia spre Titanic. La bord se află miliardarul britanic Hamish Harding şi omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood, împreună cu fiul său, Suleman.

Exploratorul francez în vârstă de 77 de ani Paul-Henri Nargeolet şi Stockton Rush, fondatorul şi CEO al companiei americane OceanGate, deţinătoarea submersibilului, se află de asemenea la bord.

“Suntem recunoscători pentru grija arătată de colegii şi prietenii noştri şi aş dori să vă solicităm tuturor să vă rugaţi pentru siguranţa lor”, a anunţat marţi, într-un comunicat, familia omului de afaceri Shahzada Dawood.

Citeste  Franta ramane cea mai vizitata tara din lume

Avioane şi vase canadiene şi americane au început căutările de luni într-o zonă a Atlanticului aflată la aproximativ 1.450 de kilometri est de Cape Cod. Au fost lansate la apă geamanduri cu sonar care pot monitoriza până la adâncimi de 3.962 de metri, conform contraamiralului John Mauger din cadrul US Coast Guard.

“Folosim tot ce avem în dotare pentru a ne asigura că vom putea localiza submersibilul şi că-i vom salva pe cei aflaţi la bord”, a declarat el luni pentru reporteri. “Este o zonă izolată şi este dificil să desfăşurăm operaţiuni de căutare şi salvare în această zonă izolată”. Autorităţile au solicitat ajutorul vaselor comerciale pentru a se alătura căutărilor, a mai precizat el.

Epava Titanicului, transatlanticul ce s-a scufundat în 1912, în cadrul primei sale traversări a Atlanticului, după ce s-a lovit de un aisberg, se află la adâncimea de aproximativ 3.810 metri. Submersibilul Titan are nevoie de obicei de 2 ore pentru a coborî până la epavă.

Citeste  Turismul va reveni la forma de dinaintea pandemiei in intervalul 2024 – 2026

OceanGate Expeditions, compania privată care operează submersibilul, a anunţat că “a mobilizat toate opţiunile” pentru salvarea celor aflaţi la bordul lui Titan.

Conform unui anunţ făcut de Paza de Coastă americană pe Twitter, un vas de suprafaţă, Polar Prince, a pierdut contactul cu submersibilul duminică, la aproximativ 1 oră şi 45 de minute după ce acesta a început coborârea spre epavă.

Expediţiile spre epava Titanicului încep din St. John’s, Newfoundland. Turiştii se urcă la bordul unui vas care-i transportă până la 640 de kilometri în largul Atlanticului, în zona unde s-a scufundat Titanicul, conform site-ului companiei OceanGate.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *