Stiri divertisment de ultima ora

Elton John își ia adio de la publicul britanic

Începând de miercuri, zeci de mii de persoane se vor aduna la Glastonbury, în sud-vestul Angliei, pentru legendarul festival de muzică, care se va încheia anul acesta cu despărţirea lui Elton John de publicul britanic, notează AFP.

Este pentru prima dată când exuberantul cântăreţ englez în vârstă de 76 de ani participă la acest eveniment, care are loc anual în apropierea acestui mic sat medieval. Duminică seara, el va urca pe scena cea mai importantă a festivalului, Pyramid Stage, pentru a închide cea de-a 51-a ediţie a Glastonbury.

Această dată va marca şi ultimul concert din Marea Britanie pentru starul cunoscut pentru numeroase hituri, de la “Rocket Man” la “Tiny Dancer”. După trei concerte la Paris, Elton John îşi va încheia lungul turneu internaţional de adio pe 8 iulie cu un concert la Stockholm, în Suedia.

“Este pentru prima dată când mi se cere” să cânt la Glastonbury, a dezvăluit el la sfârşitul lunii mai într-un interviu acordat BBC. “A venit la momentul potrivit, cred în destin şi este cel mai minunat mod de a încheia în Anglia”.

Printre alte nume mari invitate la ediţia din acest an se numără formaţii ca Arctic Monkeys şi Guns N’ Roses, programate să cânte vineri şi, respectiv, sâmbătă, pe Pyramid Stage.

Festivalul şi-a atras critici din partea fanilor pentru că nu a programat anul acesta nicio femeie drept cap de afiş pe scena principală. Vedete ca Blondie, Lizzo sau Lana Del Ray figurează pe line-up-ul acestei ediţii, însă în prima parte a serii sau pe scene mai puţin importante.

La începutul lunii noiembrie, peste 100.000 de bilete au fost vândute în puţin peste o oră pentru cele cinci zile ale ediţiei din 2023, în pofida faptului că preţurile se apropiau de 400 de euro. Peste 200.000 de persoane sunt aşteptate la eveniment.

Festivalul a promis “o despărţire de neuitat” cu “Sir Elton” – care a fost făcut cavaler de regina Elisabeta a II-a în 1998 – acesta anunţând la rândul său un spectacol “complet nou” pentru această ocazie.

La o jumătate de secol de la debutul în muzică, starul englez născut în suburbia nord-vestică a Londrei a vândut peste 300 de milioane de discuri în întreaga lume şi continuă să ajungă ocazional în fruntea topurilor, alăturându-se unor vedete din ultimii ani.

Turneul de adio al cântăreţului, denumit “Farewell Yellow Brick Road” şi iniţial prevăzut să dureze trei ani, a început în 2018 cu peste 300 de date de concert programate, însă a fost întrerupt de pandemia de coronavirus, de o operaţie la şold în 2021 şi de un test COVID pozitiv anul trecut.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns