Stiri de ultima ora din Turism

Cursele cu tauri de la Pamplona, reluate după pandemie

Mii de petrecăreţi îmbrăcaţi în alb şi purtând eşarfe roşii au umplut străzile oraşului spaniol Pamplona în prima parte a zilei de miercuri pentru a asista la momentul în care explozia unei petarde a dat startul primei ediţii a curselor cu tauri organizate în cadrul Festivalului San Fermin după pauza cauzată de pandemia de COVID-19, informează Reuters.

Ploaia slabă nu a stricat bucuria mulţimii de oameni reuniţi în Piaţa Primăriei din nordul oraşului spaniol, hainele lor fiind deja îmbibate cu vinul roşu şi sangria care au început să curgă în valuri în timpul acestui festival de opt zile, făcut celebru de romanul “Fiesta” al scriitorului american Ernest Hemingway.

Acest eveniment anual a fost anulat în 2020 şi în 2021 din cauza restricţiilor impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Asociaţiile pentru protecţia animalelor militează pentru anularea sa definitivă.

“Am venit de multe ori la San Fermin în trecut, dar acum este ceva foarte diferit, oamenilor le-a lipsit sărbătoarea, ei sunt acum bucuroşi să se afle alături de familiile lor, bucuroşi că sunt fără mască sanitară, vor doar să simtă că trăiesc şi să se bucure de soare”, a declarat Michelle Rene, o femeie de 45 de ani venită din San Francisco.

Pablo Cortes este un turist venit din Hawaii, care, la fel ca Michelle Rene, a asistat la momentul la care o petardă în formă de rachetă – denumită “Chupinazo” – a fost lansată dintr-un balcon şi a dat startul cursei. “Energia este uluitoare – aceasta este cea mai mare petrecere, cel mai tare lucru pe care l-am văzut în viaţa mea”, a declarat el.

Mulţi dintre participanţi au băut şi au dansat toată noaptea de marţi spre miercuri.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns