Stiri de ultima ora din Sanatate

Remedii naturiste pentru creșterea imunității

Sănătatea și imunitatea, alături de plantele din natură sunt darurile lui Dumnezeu pentru noi. Odată cu răcirea vremii este indicat să ne întărim imunitatea, de aceea vă prezentăm 10 remedii din natură care ajută la fortificarea sistemului imunitar.
Cătina este rodul toamnei bogat în vitamine, minerale, acizi grași esențiali, enzime și carotenoide, având de 10 ori mai multă vitamina C decât au citricele. Fructele de cătină au fost apreciate din vechime pentru proprietățile lor de stimulare și fortificare a imunității, dar sunt apreciate și pentru beneficiile antiinflamatoare, vitaminizante și antioxidante. Cătina este unul din fructele care conțin acizi grași esențiali Omega 3, Omega 6, Omega 7 (un acid esențial foarte rar) și Omega 9.
Coacăzele negre sunt fructele care conțin 180 mg de vitamina C/ 100 de grame și sunt de asemenea foarte bogate în potasiu, fibre, complexul de vitamine B, toate acestea ajutând organismul să facă față provocărilor sezonului rece. Vitamina C regăsită în aceste fructe ajută atât la întărirea sistemului imunitar cât și la prevenirea afecțiunilor cardio-vasculare, hepatobiliare și renale. Coacăzele negre au efect digestiv, tonic, răcoritor, laxativ, diuretic, astringent, depurativ și hemostatic. Fructele consumate în stare crudă sau sub formă de extract au efecte benefice în anemie, surmenaj, insuficienţă cardiacă şi respiratorie, pneumonie, gastrită, hipertensiune arterială, ulcer, colită, diaree cronică, dizenterie, boli reumatice, pielonefrite, celulită, ateroscleroză, obezitate, tulburări circulatorii, boli oculare, insomnii şi afecțiuni ale sistemului nervos. Coacăzele negre protejează împotriva agentului patogen ce provoacă pneumonia.

Remediu biblic

Isopul este o plantă biblică, fiind menționată de proorocul David în Psalmul 50. Ea este foarte apreciată de către fitoterapeuți pentru acțiunea sa în ameliorarea sau prevenirea a peste 60 de afecțiuni, printre care cele mai importante sunt cele respiratorii precum laringită, traheită, bronșite acute și cronice, faringită, tuse, răgușeală, gripă, răceli, guturai, astm. Curele cu isop ajută la curățarea plămânilor, calmarea iritațiilor gâtului și faringelui, întărirea sistemului imunitar. Totodată isopul este apreciat și pentru acțiunea benefică asupra tubului gastro-intestinal, urinar și genital.
Echinacea se recomandă pentru răceli ca stimulent pentru sistemul imunitar prin creșterea producerii de globule albe din sânge și întărirea pereților celulari astfel încât bacteriile și virușii să nu pătrundă atât de ușor în organism. Datorită proprietăților sale antivirale, echinacea este folosită în tratarea cu precădere a bolilor respiratorii și ca remediu preventiv pentru anumite tulburări, dureri, mai ales la copii, la persoanele în vârstă care au un sistem imunitar slăbit, convalescenți. Echinacea este recomandată pentru vindecarea gripei și a răcelilor, a afecțiunilor gâtului (precum faringita sau angina), a bolii pulmonare obstructive cronice (EPOC), a alergiilor și a febrei fânului.
Mugurii de bradau calităţi deosebite în numeroase afecțiuni, sunt utilizați în special în afecțiuni ale aparatului respirator deoarece stimulează secreţiile mucoaselor, fiind apreciați pentru rolul expectorant. Componentele din uleiul esenţial al acestora au acţiune analgezică, antiseptică la nivel pulmonar, antitusivă, deodorantă, expectorantă, stimulentă şi tonică. De asemenea au proprietăţi uşor diuretice. Mugurii de brad sunt recunoscuți pentru efectul de vindecare a afecțiunilor laringelui, traheei și bronhiilor, efectul adjuvant  în pneumonie, pleurezie, bronșită cronică, astm bronșic și tuberculoză.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns