Stiri Actuale de ultima ora

Papa Francisc a numit un nou mitropolit catolic de București

Monseniorul Aurel Percă, numit de Papa Francisc în oficiul de arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, a fost înscăunat, sâmbătă, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne celebrate în Catedrala “Sf. Iosif” din Capitală.

Prin această celebrare ÎPS Aurel Percă a luat în primire canonică Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti, pe care o va conduce ca arhiepiscop mitropolit, de la monseniorul Ioan Robu. “Poate acum vă aşteptaţi să expun planul pastoral pentru viitoarea mea slujire de păstor al Arhidiecezei de Bucureşti. Nu este momentul de programe şi de planuri pastorale. Doresc să mă introduc treptat în viaţa Arhidiecezei, să îmi cunosc turma punându-mă în ascultarea frumoasei tradiţii a bisericii locale de care astăzi pot spune că este turma pe care mi-o încredinţează Domnul spre a o păstori. (…) Sunt conştient de greutăţile pe care teritoriul vast al Arhidiecezei le ridică. Împărtăşesc preocupările multor preoţi părinţi care percep schimbările timpului şi schimbările sociale, economice şi politice amplificate de progresele (…) în domeniul comunicaţiilor. Auzim deseori vorbindu-se că suntem în perioadă de tranziţie şi nu este uşor să întrevedem o soluţie de ieşire, dar în materie de trăire a credinţei nu există perioade de tranziţie, avem un drum bine precizat de Evanghelie şi de Bunul Păstor care ne indică traiectoria. De aceea inima mea este plină de speranţă că prin ajutorul lui Dumnezeu putem schimba multe lucruri în bine”, a spus ÎPS Aurel Percă. La eveniment au participat câteva mii de credincioşi şi peste 200 de preoţi, doi cardinali, 24 de episcopi catolici, autorităţi civile şi politice, între care premierul Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, Aurel Vainer – preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, reprezentanţi ai ambasadelor şi cavaleri ai Ordinului de Malta.
“Am ţinut să fiu prezent la această slujbă care marchează cedarea diecezei către un nou păstor, după o activitate de 36 de ani a Preasfinţiei Sale domnul Robu. E un moment important în viaţa diecezei şi am ţinut să fiu prezent pentru a marca respectul meu faţă de toţi credincioşii şi toţi preoţii romano-catolici”, a declarat premierul Ludovic Orban, la finalul ceremoniei.
El a afirmat că nu a discutat cu preşedintele Camerei despre politică.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns