Numarul politelor active de asigurare obligatorie a locuintelor a crescut in aprilie cu 0,12% ajungand la 1,707,354 coparativ cu anul trecut in luna aprilie in care a ajuns la 1705,183. In decembrie 2018 au fost active 1,704,634 de polite.
Potrivit PAID, la sfarsitul lunii aprilie 75,3% dintre politele active la nivel national erau incheiate in mediul urban si 24,7% in mediul rural, iar, in functie de tipul de locuinta, 93,9% din politele PAD vizeaza locuintele de tip A (cele cu structura de rezistenta din beton armat, metal sau lemn, cu peretii exteriori din piatra, caramida arsa sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) si 6,1% locuintele de tip B (cele cu peretii exterior din caramida nearsa sau material nesupus unui tratament termic sau chimic), conform Arges.
Cele mai active sunt in Transilvania 21% in total, Bucuresti 19%, Muntenia 18%. Cele mai putine in schimb sunt in Maramures 3 % si in Bucovina 3%.
Obiectivul principal PAID este cuprinderea in asigurare a celor trei riscuri de catastofa naturala precum cutremure , inundatiile care ne afecteaza tara de foarte mult ori pe parcursul intregului an , alunecarile de teren a tuturor locuintelor din Romania.
Politele de asigurare obligatorie a locuintelor (PAD) costa 20 euro in cazul locuintelor de tip A (suma maxima asigurata este de 20.000 euro) si 10 euro in cazul locuintelor de tip B (suma asigurata fiind cea de 10.000 euro).
Aigurarea de locuinta din Romania este foarte importanta , toate persoanele sunt obligate sa o faca dar asta este un lucru bun. Trebuie sa ai siguranta ca locuinta ta este asigurata mai ales ca de-a lungul timpului s-au tot petrecut fel de fel de accidente nefericite. Oamenii au nevoie sa isi stie locuinta in siguranta si costurile pentru aceasta sunt destul de mici.