Stiri Actuale de ultima ora

Asigurare obligatorie si numarul real al acestor polite

Numarul politelor active de asigurare obligatorie a locuintelor a crescut in aprilie cu 0,12% ajungand la 1,707,354 coparativ cu anul trecut in luna aprilie in care a ajuns la 1705,183. In decembrie 2018 au fost active 1,704,634 de polite.

Potrivit PAID, la sfarsitul lunii aprilie 75,3% dintre politele active la nivel national erau incheiate in mediul urban si 24,7% in mediul rural, iar, in functie de tipul de locuinta, 93,9% din politele PAD vizeaza locuintele de tip A (cele cu structura de rezistenta din beton armat, metal sau lemn, cu peretii exteriori din piatra, caramida arsa sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) si 6,1% locuintele de tip B (cele cu peretii exterior din caramida nearsa sau material nesupus unui tratament termic sau chimic), conform Arges.

Cele mai active sunt in Transilvania 21% in total, Bucuresti 19%, Muntenia 18%. Cele mai putine in schimb sunt in Maramures 3 % si in Bucovina 3%.

Obiectivul principal PAID  este cuprinderea in asigurare a celor trei riscuri de catastofa naturala precum cutremure , inundatiile care ne afecteaza tara de foarte mult ori pe parcursul intregului an , alunecarile de teren a tuturor locuintelor din Romania.

Politele de asigurare obligatorie a locuintelor (PAD) costa 20 euro in cazul locuintelor de tip A (suma maxima asigurata este de 20.000 euro) si 10 euro in cazul locuintelor de tip B (suma asigurata fiind cea de 10.000 euro).

Aigurarea de locuinta din Romania este foarte importanta , toate persoanele sunt obligate sa o faca dar asta este un lucru bun. Trebuie sa ai siguranta ca locuinta ta este asigurata mai ales ca de-a lungul timpului s-au tot petrecut fel de fel de accidente nefericite. Oamenii au nevoie sa isi stie locuinta in siguranta si costurile pentru aceasta sunt destul de mici.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns