Stiri de ultima ora din Sanatate

Maratonul vaccinării de la Castelul Bran face furori în presa internațională

Castelul Bran găzduieşte, începând de vinerea trecută, maratoane de vaccinare anti-COVID-19 cu doze Pfizer BioNTech, timp de o lună, în perioada weekend-urilor, în clădirile Vămii Medievale din incinta Domeniului Bran.

Vaccinarea se va face cu echipa medicală mobilă, fără programare, iar parcarea va fi gratuită, în imediata vecinătate a imobilului.

Potrivit reprezentanţilor Castelului, spaţiul destinat vaccinării beneficiază de flux unidirecţional şi este structurat astfel: camera de aşteptare, cameră recepţie / înregistrare, cameră vaccinare, camera observaţie post vaccinare, cameră personal medical.

Intervalul de funcţionare a centrului de vaccinare este: vineri, între orele 14,00 – 20,00; sâmbătă, de la 10,00 la 20,00, şi duminică, în intervalul orar 10,00 – 18,00.

Demersul este organizat în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Braşov, Centrul Rezidenţial Pentru Vârstnici Maria şi Prefectura Braşov.

Beneficiarii vor primi o ”diplomă de vaccinat la Castelul Bran” şi acces gratuit la Expoziţia cu Instrumente Medievale de Tortură, în cazul în care vor include şi vizita la Castel.

Accesul în centrul de vaccinare nu este condiţionat de vizitarea Castelului Bran.

Presa mondială, despre Dracula și vaccin

Vestea că la Bran, cunoscut în Occident drept Castelul lui Dracula, se organizează maraton de vaccinare, a făcut deliciul presei internaționale.

BBC scrie că vizitatorii castelului lui Dracula sunt injectați cu ace, nu cu colți după ce un centru anti-Covid s-a deschis pe domeniu. Medicii le oferă vaccin Pfizer tuturor celor care vizitează castelul din secolul al 14-lea din centrul României, mai notează BBC.

De asemenea, ABC News scrie despre inițiativa administratorului castelului Bran, prin care toți vizitatorii care sosesc în sfârșitul de săptămână toată luna mai au ocazia să fie imunizați. De asemenea, ei primesc și acces gratis în Camera de Tortură a castelului, unde sunt expuse relicve de tortură medievale.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns