Stiri de ultima ora din Turism

Haos pe Aeroportul Henri Coandă din cauza măsurilor sanitare

Pe aeroportul Henri Coandă, pasagerii nemulţumiţi de noile restricţii au avut un comportament recalcitrant faţă de personalul autorităţilor cu atribuţii de control al documentelor de intrare în ţară, fapt ce a generat aglomerări, vineri, între orele 14:00 – 15:30, potrivit unui comunicat remis de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

“Traficul pe aeroportul Henri Coandă de derulează normal. S-au înregistrat aglomerări punctuale, în intervalul 14.00-15.30 al zilei de azi, generate, pe de o parte, de faptul că, în aceste ore de vârf au aterizat două curse suplimentare, iar, pe de altă parte, de către pasagerii nemulţumiţi de noile restricţii care au avut un comportament recalcitrant faţă de personalul autorităţilor cu atribuţii de control al documentelor de intrare în ţară”, se menţionează în comunicat.

Jandarmii şi Poliţia de Frontieră au intervenit pentru a ţine situaţia sub control, conform CNAB.

“Situaţia a fost ţinută sub control cu ajutorul personalului CN Aeroporturi Bucureşti, jandarmilor şi ai Poliţiei de Frontieră. Este posibil ca astfel de aglomerări punctuale să apară în continuare, personalul CNAB urmând să acorde, în continuare, tot sprijinul reprezentanţilor autorităţilor cu atribuţii de control şi menţinere a ordinii publice”, se precizează în comunicatul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Potrivit sursei citate, pentru reducerea aglomeraţiei prin mărirea vitezei de procesare la controlul DSP, a fost dublat numărul de medici DSP de pe fluxul de intrare. De asemenea, pentru mai buna informare a pasagerilor şi pentru păstrarea ordinii publice, a fost suplimentat până la dublare şi numărul de angajaţi ai altor instituţii, inclusiv ai CNAB.

“Este posibil ca, urmare a noilor restricţii de intrare în ţară coroborat cu o creştere a numărului de pasageri care intră în ţară, să se înregistreze aglomerări şi în perioada următoare”, se mai spune în comunicat.

CN Aeroporturi Bucureşti face apel la toţi pasagerii să se informeze din timp asupra condiţiilor de intrare în ţară şi să ia toate măsurile necesare pentru respectarea acestora.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns