Stiri de ultima ora Mondene

Halle Berry împlinește 55 de ani

Actriţa Halle Berry s-a născut la 14 august 1966, la Cleveland, în statul american Ohio, unde a locuit până la cinci ani. La începutul anilor ’70, tatăl şi-a părăsit familia, iar mama s-a mutat cu copiii într-o suburbie a oraşului Cleveland, în care predominau cetăţenii albi. Halle Berry a urmat o şcoală publică, unde învăţau foarte puţini copii de culoare, fiind supusă discriminării rasiale încă de la o vârstă fragedă, ceea ce a motivat-o, însă, să exceleze. În timpul liceului, a participat la o serie de activităţi extraşcolare.

La începutul anilor ’80, a câştigat mai multe concursuri de frumuseţe, printre care Miss Teen Ohio şi Miss Teen America. O perioadă scurtă de timp a urmat Colegiul Comunităţii Cuyahoga din Cleveland, unde a studiat jurnalismul. Dorindu-şi, însă, să se dedice unei cariere în divertisment, s-a mutat la Chicago, apoi la New York, unde a lucrat ca model, notează site-ul biography.com.

În 1989, a primit un rol în sitcom-ul ”Living Dolls”, urmat, în 1991, de un nou rol, la televiziunea CBS, în serialul ”Knot’s Landing”. După apariţiile în seriale de televiziune, Halle Berry îl convinge, în 1991, pe Spike Lee, să îi acorde şansa de a juca în filmul său ”Jungle Fever”, unde face primul ei mare rol. De atunci, au urmat roluri mult mai substanţiale pentru actriţă, precum ”The Last Boy Scout” (1991), în care joacă alături de Bruce Willis, sau comedia romantică ”Boomerang” (1992), unde lucrează cu Eddie Murphy.

În 1994, apare în ”Flinstones”, iar în 1995, în ”Losing Isaiah”, în care interpretează rolul unei mame care se luptă cu dependenţa şi cu pierderea custodiei copilului. Mai târziu, în acelaşi an, reuşeşte o premieră hollywood-iană, fiind prima actriţă afro-americană distribuită în rolul reginei Sheeba, în filmul ”Solomon & Sheeba”. În 1996, joacă în două thriller-uri: ”The Rich Man’s Wife” şi ”Executive Decision”, cel din urmă marcând şi debutul actriţei în rol principal într-un film artistic. În 1998, a jucat în drama biografică ”Why Do Fools Fall in Love?”, apoi în satira politică ”Bulworth”, alături de Warren Beatty.

În 1999, Berry a fost co-producător, dar a şi jucat în filmul biografic ”Introducing Dorothy Dandridge”, difuzat la HBO, rol care i-a adus un Glob de Aur, dar şi un premiu Emmy pentru cea mai bună actriţă într-un film de televiziune.

În februarie 2000, Halle Berry a făcut subiectul unui adevărat scandal mediatic, după ce a fost implicată într-un accident de circulaţie, dar a părăsit locul accidentului. A suferit o rană uşoară la cap, dar a pretins că nu-şi aminteşte să fi fugit de acolo. A fost eliberată condiţionat, dar a trebuit să presteze muncă în folosul comunităţii şi să achite o amendă în valoare de 13.500 de dolari. Cu toate aceste neplăceri, Berry a continuat să joace în filme de succes, printre care ”X-Men” (2000). În vara anului 2001, a jucat, alături de John Travolta, în filmul de acţiune ”Swordfish”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns