Medicii vor avea parte de locuinte temporare pe perioada pandemiei
Stiri Internationale de ultima ora

Covid 19 ar fi făcut cel puțin 5 MILIOANE de decese în China

O disidentă din Chiba susține că guvernul de la Beijing minte cu privire la numărului victimelor provocate de Covid-19 în această țară și că numărul deceselor este mult mai mare. Potrivit disidentei, citată de Daily Star, numărul deceselor din China ar fi de 5 milioane, nu de aproximativ 4.000. Săptămâna trecută, autoritățile chineze au revizuit în creștere cu 50% numărul deceselor cauzate de coronavirus în Wuhan, de la 2.579 la 3.869. Noile cifre vin după mai multe săptămâni de scepticism cu privire la veridicitatea numărului de decese raportate, în contextul în care multe țări înregistrează peste 10.000 de morți.

Oficialii chinezi își motivează revizuirea prin adăugarea numărului de pacienți decedați care nu au reușit să ajungă la spital, raportările tardive și greșite, precum și dificultățile de centralizare a informațiilor venite de la spitale private, temporare sau alte instituții medicale care se ocupă de pacienți.

Ruomei Zhou, o tânără care susține că oferă „știri reale din China” pe contul său de Twitter „Pigsty News”, spune că are informații de la un medic potrivit cărora numărul deceselor este, de fapt, de 5 milioane. Tânăra a devenit cunoscută după ce a postat pe Twitter o înregistrare în care le cerea cetățenilor chinezi să ceară scuze Statelor Unite pentru pandemia de coronavirus.

„La finalul lunii februarie, cinci milioane de oameni muriseră și alte zeci de milioane erau infectate (în China, n.r.). Un medic din Wuhan mi-a spus că (Guvernul chinez, n.r.) a tăiat internetul și WiFi-ul. Au confiscat telefoanele medicilor și asistentelor și i-au amenințat că le vor anula diplomele de medici. De atunci nu am mai primit filmări noi”, a declarat Ruomei.

Medicul ar fi contactat-o pe tânără prin intermediul aplicației WeChat, echivalentul WhatsApp în China, dar aceasta spune că ulterior nu a mai putut să îl contacteze. Pus de jurnaliștii britanici să comenteze aceste cifre, fostul președinte al asociației medicilor din Hong Kong și critic al regimului de la Beijing, Dr. Gabriel Choi Kin, a declarată că numărul deceselor în rândul bolnavilor de Covid-19 ar puta fi mult mai mare decât cel raportat de autorități. Întrebat dacă numărul deceselor din China ar putea fi, cu adevărat, de 5 milioane, Choi Kin a răspuns că 160.000 de morți ar fi un număr mai aproape de adevăr.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns