Stiri Actuale de ultima ora

Pandemia de coronavirus, combătută cu moaște scoase la procesiune

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului anunţă că miercuri va avea loc o procesiune cu moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş, “pentru încetarea epidemiei de coronavirus”.
“Moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş, Ocrotitoarea Spirituală a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, vor fi purtate într-o deplasare specială prin municipiile şi oraşele din cuprinsul judeţului Argeş. Maşina care va purta moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia va trece prin faţa bisericilor centrale şi a spitalelor din municipii şi oraşe, pentru a invoca mijlocirea lui Dumnezeu, astfel ca judeţul Argeş şi România să fie izbăvite de epidemia de coronavirus Covid-19”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului .
Credincioşii sunt îndemnaţi să urmărească procesiunea de la fereastră, de la balconul locuinţei sau de la locul de muncă, “unindu-se în rugăciune”, fără a se alătura procesiunii în vreun fel, date fiind restricţiile de circulaţie din această perioadă.
“Racla cu Sfintele moaşte va pleca de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş în jurul orei 9,00, după ce Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic Argeşeanul, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, va rosti Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei şi Rugăciunea către Sfânta Muceniţă Filofteia”, mai informează Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns