Stiri Internationale de ultima ora

Atac armat într-un campus din SUA

Trei oameni au fost ucişi şi alţi cinci au fost răniţi luni de un bărbat care a deschis focul într-un campus universitar din Lansing, la vest de metropola Detroit, în statul american Michigan, informează AFP.

Atacatorul a început să tragă la puţin timp după ora 8 seara (marţi ora 01.00 GMT) într-o clădire a universităţii, apoi a mers spre altă clădire de unde s-au auzit din nou focuri de armă, a declarat şeful interimar al poliţiei din campus, Chris Rozman.

Poliţiştii au sosit rapid la faţa locului şi le-au cerut studenţilor şi personalului din campus să rămână în încăperile în care se aflau.

“Sunt trei decese confirmate. Acestea se adaugă celor 5 victime care au fost transportate la spital”, a comunicat poliţia pe Twitter. Potrivit lui Rozman, mai mulţi răniţi sunt în stare critică.

Poliţiştii au făcut publice fotografii ale suspectului, un bărbat de culoare, de statură mică, îmbrăcat cu o geacă de blugi, purtând încălţăminte roşie şi o şapcă de baseball.

Universitatea şi-a suspendat toate activităţile timp de 48 de ore.

“În seara aceasta, să strângem în braţe comunitatea spartană”, a scris pe Twitter guvernatoarea statului Michigan, Gretchen Whitmer, referindu-se la logoul universităţii – o cască de luptător din Grecia antică.

În acest context, AFP reaminteşte că astfel de incidente sunt frecvente în Statele Unite, unde numărul de arme este mai mare decât cel de locuitori, unul din trei adulţi deţine cel puţin o armă şi aproape jumătate din populaţia de vârstă majoră trăieşte în locuinţe unde există arme. Accesul la arme este uşor de obţinut, iar rata deceselor provocate de arme de foc în SUA este mult mai ridicată decât în alte ţări dezvoltate.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns