Stiri Internationale de ultima ora

Unul dintre cei mai mari criminali de război ai Europei, răpus de Covid-19

Fostul lider al Republicii Srpska, din Bosnia-Herțegovina, sârbul Momcilo Krajsnik, a murit în urma complicațiilor rezultate ca urmare a infectării cu Covid-19, relatează presa internațională. Momcilo Krajisnik a fost condamnat de către Tribunalul Penal Internațional pentru cimele de război comise în timpul războiului din Bosnia, ântre 1992 și 1996. Spitalul din orașul  bosniac Banja Luka a anunțat într-un com,unicat că Momcilo Krajisnik a decedat la secția de terapie intensivă în urma infectării cu noul coronavirus. În vârstă de 75 de ani, Krajisnik fusese condamnat la 20 de ani de închisoare în 2006 pentru contribuția sa la masacrele din Bosnia.

“Momcilo Krajisnik este unul dintre cei mai mari criminali de război din Europa”, a declarat Zeljko Komsic, membrul croat al Președinției din Bosnia . “El va fi amintit va unul dintre semnatarii politicii de genocid”, a adăugat acesta. În timpul războiului din 1992-1996, trupele sârbilor bosniace, comandate de generalul Ratko Mladici și sprijinite de guvernul de la Belgrad au ucis mii de musulmani în Bosnia. Potrivit statisticilor internaționale, peste 100.000 de bosniaci musulmani au murit în cei aproape 5 ani de război.În schimb, membrul sârb al președinției Bosniei, Milorad Dodik,  a declarat că Momcilo Krajisnik “a fost un mare patriot”.

Citeste  Dupa saptamani intregi de carantina, Europa revine la viata

“Numele lui Momcilo Krajisnik va rămâne scris cu litere de aur în istoria republicii și a națiunii noastre”, a declarat Dodik într-un mesaj de condoleanțe.  Krajisnik a fost internat pe 29 august după ce a făcut pneumonie. La o zi de la internare, el a fost conectat la aparatele de respirat din cauza deteriorării stării sale de sănătate.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *