Alte doua noi focare de infectie aparute la Constanta si la Brasov
Stiri Internationale de ultima ora

Un oraș bavarez, ferit de Covid-19 printr-un legământ

Micul oraş bavarez Oberammergau nu a înregistrat încă niciun caz de COVID-19, fapt pe care pastorul său îl pune pe seama unui promisiuni făcute de către locuitorii oraşului în secolul XVII-lea.
În 1633, la apogeul ciumei bubonice, locuitorii din acest mic oraş alpin s-au rugat să fie cruţaţi de flagel, promiţând în schimb că vor juca o piesă despre Patimile lui Hristos la fiecare zece ani.
Piese de teatru având drept subiect Patimile Mântuitorului se jucau adesea în secolele XVI şi XVII, însă în prezent cea din Oberammergau este singura care se mai interpretează în mod regulat.
Pentru pastorul Thomas Groener, nu este o coincidenţă faptul că oraşul a fost până acum salvat de cazuri de infectare cu noul coronavirus.
“Dumnezeu i-a ajutat pe oameni atunci. I-a salvat de epidemia de ciumă. Asta continuă în mod similar până azi”, este de părere el.
Deşi oraşul încă nu a înregistrat cazuri de coronavirus, cea de-a 42-a ediţie a piesei, programată să fie jucată din 16 mai într-un nou teatru, construit special în acest scop, cu o capacitate de până la 4.400 de spectatori, a fost amânată pentru doi ani din cauza focarului, dând o grea lovitură economiei locale.

Distribuie mai departe
Citeste  Omul modern își are originea în Botswana
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns