Stiri Justitie de ultima ora

Dosar penal la morga din Suceava

Procuratura din Suceava a deschis dosar penal in problema mitei de la morga Spitalului Judetean din muncipiu, dupa ce au aparut informatii ca rudelor persoanelor decedate li s-au pretins bani pentru a-si lua mortii.

Procurorii au declansat urmarirea penala in rem pentru a face lumina in acest scandal.

„Avand in vedere informatiile vehiculate in spatiul public, respectiv in mediul on-line, in presa si pe retelele de socializare, privind savarșirea de infractiuni de coruptie de catre personalul de la morga din cadrul Spitalului Judetean «Sf. Ioan cel Nou» Suceava, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita, fiind constituit un dosar penal”, potrivit comunicatului de presa emis de procurorii din Suceava.

Datele de pana acum arata ca, in intervalul martie – aprilie 2020, functionari publici din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Suceava au pretins si primit diferite sume de bani de la membrii de familie ai persoanelor decedate în aceasta perioada. Banii erau pretinsi pentru constarea decesului, imbalsamare, imbracarea mortilor, asta, desi, personalul medical din spital este obligat sa presteze, gratuit, aceste servicii. Cazurile relatate de presa se refera la doi barbati care au reclamat ca, in momentul in care au mers sa-si ridice mortii, o angajata de la morga le-a cerut 100 de lei.

Citeste  Ani grei de inchisoare pentru doi romani din Marea Britanie

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns