Turismul este tot mai afectat de pandemia COVID-19
Stiri de ultima ora din Turism

Turismul este tot mai afectat de pandemia COVID-19

Pandemia declansata de COVID-19 a afectat aproape toate domeniile si criza economica se adanceste pe zi ce trece tot mai mult. Mohammad Murad este unul dintre cei mai mari investitori in turism dar si presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si a declarat ca aceasta pandemie afecteaza in cea mai mare masura hotelurile care sunt inchise de o buna perioada de timp.

Esti curios sa descoperi ce a declarat Mohammad Murad?

”Hotelurile sunt închise, poate unul sau două să mai fie deschise, dar nu există grad de ocupare”,  a mentionat acesta.

”Am mers tot pe varianta împărțirii în trei a angajaților: mare parte dintre ei sunt în șomaj tehnic, o altă parte au cartea de muncă în derulare, iar 100 de angajați din București au fost aduși la mare. Țin să precizez că cei care au cartea de muncă în derulare se împart, la rândul lor, în două: sunt unii care încă vin la muncă, mai dezinfectează, se asigură că totul este în regulă în unitate. Ceilalți se află în rezervă, fie lucrează în schimburi, fie așteaptă să fie sunați pentru orice ajutor”,  a mai detaliat Murad.

Se pare ca pentru sezonul estival inca nu a fost gasita o sulutie. Aceasta pandemie a reusit sa realizeze un mare dezechilibru la nivel mondial.

”Statul nu acționează împotriva noastră, dar nici nu ne ajută foarte mult. Agențiile au obligația de a oferi banii înapoi clienților, în orice moment. Turcia și Grecia, spre exemplu, nu vor accepta niciodată înapoierea banilor deja achitați. În plus, avansurile încasate prin early booking au fost investite. Este un cerc vicios, pentru care încă nu a fost găsită o soluție. Aici, mă repet, este nevoie de ordonanță de urgență care să reglementeze acest aspect”, a mentionat Mohammad Murad.

De la data de 6 aprilie aproximativ 1 milion de romani se afla in somaj si dintre acestia aproximativ 12.4% sunt din industria HoReCa.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns