Stiri de ultima ora Auto

Scadere drastica a numarului de inmatriculari de autoturisme noi

Directia Regim Permise de Conducere si Inmatricualre a Vehiculelor – DRPCIV – a anuntat ca numarul de inmatriculari de autoturisme noi a scazut in tara noastra, in luna martie a acestui an, cu peste 32 la suta, fata de acelasi interval din 2019.

Concret, e o scadere de pana la 6.654 de unitati. Astfel, potrivit datelor centralizate, in ceea ce priveste totalul vehiculelor noi inregistrate la nivel national, in martie, acesta a fost de 9.656 unitati, mai putin cu 31 la suta, comparativ cu martie anul trecut.

Cele mai multe solicitari de inmatriculare masini noi au vizat marcile Dacia – 1693 de bucati, Skoda – 632 bucati – Volkswagen – 548 – Hyundai – 492 si Ford – 353.

Cea mai mare scadere o inregistreaza Ford, mai putin cu 55,20 la suta fata de martie anul trecut.

Cea mai redusa frecventa a inmatricularilor a fost inregistrata de Jaguar si Lexus – doar 8 unitati – Alfa Romeo – 6 – Lamborghini – 4.

Citeste  Afla ce masini poti cumpara prin programul Rabla 2019

In privinta autoturismelor rurale, in primele trei luni ale acestui an au fost inmatriculate 180.080 de autovehicule, in scadere cu 2,02 la suta, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit DRPCIV, in 2019, la nivel national, erau inmatriculate aproximativ  8,75 milioane de autovehicule, din care peste 6,9 milioane autoturisme.

In Bucuresti numarul autovehiculelor inmatriculate, anul trecut, era de circa 1,46 milioane de unitati.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *