Stiri de ultima ora Auto

Mercedes-Benz vrea un abonament de 1.200 de dolari pe an

Oferta de abonament ii vizeaza pe cumparatorii de sedanuri electrice EQ. Acestia ar urma sa plateasca 1.200 de euro, anual, daca vor sa exploateze motorul la maximum.

Constructorul auto german ofera, in abonamentul de 1.200 de dolari pe an,  scurtarea cu o secunda a timpul necesar pentru ca vehiculul sa ajunga de la zero la 100 de kilometri pe ora. Fara abonament, timpul e de 6,2 secunde, iar cu abonament, timpul de accelerare scade la 5,2 secunde.

Aceasta caracteristica referitoare la acceleratie este dezactivata in cazul in care clientul nu reinnoieste abonamentul. Decizia a fost luata dupa ce rivalul Mercedes-Benz, BMW a oferit un abonament pentru incalzirea scaunelor.

Deocamdata nu e clar daca Mercedes-Benz va introduce si in Europa acest tip de abonament. In Marea Britanie, de exemplu, abonamentul nu va fi introdus. Aceasta optiune va fi valabila, in prezent, pentru achizitionarea in Statele Unite a vehiculelor Mercedes-EQ EQE 350 si EQS 450 vehicles si a SUV-urilor din aceeasi gama.

Mercedes-Benz precizeaza ca reglajul fin al motorului electric majoreaza cu 20 pana la 24 la suta puterea maxima a motorului Mercedes-EQ. De asemenea, este ameliorat cuplul, ceea ce permite vehiculului sa accelereze semnificativ mai rapid si mai puternic.

O decizie prost primita

Analistii europeni specializati in piata auto spun ca e o decizie nefericita. Si ca atunci cand platim abonamentul la telefon sau internet, e de inteles, compania face ceva pentru a intretine sistemele. Dar in cazul autovehiculelor, Mercedes pune clientul sa plateasca pentru ceva ce exista deja. Multi jurnalisti auto considera ca taxarea clientilor pentru o caracteristica de care automobilul este deja capabil este o miscare curajoasa, dar riscanta din partea producatorului de vehicule de lux.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns