Stiri de ultima ora din Sanatate

Un bar din Croația vinde cockteiluri de pandemie

La prima vedere pare că Pfizerr, Monderna, Astra Zenecca şi Sputnjik 6 sunt denumirile vaccinurilor anti-COVID-19 scrise greşit. Dar nu este aşa: este vorba de patru noi cocktailuri oferite de un bar din Zagreb inspirat din serurile împotriva noului coronavirus.

“Ideea a apărut când am servit câteva băuturi în compania unor prieteni”, a declarat Tomislav Perko, proprietarul “Roots juice&cocktail bar” situat în centrul capitalei Croaţiei. “Serveam câteva cupe de ‘Penicilline’ (un cocktail cunoscut în toată lumea) când cineva a întrebat de ce nu oferim ‘Pfizer’ sau ceva similar”, a spus Perko.

De aici a apărut ideea creării a patru cocktailuri inspirate din cele patru vaccinuri cele mai cunoscute, combinând în fiecare ingrediente legate de originea serului şi de compania producătoare. Şi, desigur, cocktailul este servit dintr-o seringă.

“Alcoolul de bază pentru fiecare cocktail vine din ţara care produce vaccinul”, de exemplu Pfizerr, dezvoltat de compania americano-germană Pfizer/Biontech, este un amestec de whisky american şi de Jägermeister german, a subliniat Perko.

Citeste  Aluminiu in ceaiul matcha, autoritatile germane au emis o alerta

Desigur, vodca este alcoolul de bază pentru Sputnjik 6 (inspirat din vaccinul rusesc Sputnik V), în timp ce pentru Astra Zenecca, vaccinul european cel mai utilizat în prezent şi creat de consorţiul suedezo-britanic AstraZeneca, s-a optat pentru gin.

Sucuri și gin

Alte ingrediente folosite au de asemenea conotaţii medicale, precum băuturile din ierburi amare Aperol sau Firewater bitter, alături de sucuri şi extrase naturale din fructe care asigură şi ajută la ameliorarea imunităţii organismului. “Este o ofertă delicioasă şi un prilej pentru clienţi să intre în vorbă comandând băuturi legate de un subiect care ne-a afectat luni de-a rândul”, a explicat Tomislav Perko.

Clientul trebuie să injecteze el ultima doză din seringa care însoţeşte cocktailul, iar la sfârşit acesta primeşte şi un mic certificat în care scrie câte doze de Astra Zenecca, sau Sputnjik 6 a primit. La momentul denumirii cocktailurilor, s-a optat pentru a modifica uşor numele original al vaccinului, pentru a evita orice eventuală confuzie, a explicat patronul micului bar de pe strada Tomiceva, în apropiere de centrul vechi al oraşului.

Citeste  Bacteria neaspălaților, descoperită de cercetătorii britanici

Numărul dozelor nu este limitat ca în cazul vaccinurilor adevărate, au fost astfel clienţi care au primit patru doze diferite în aceeaşi după-amiază, deşi se recomandă să se bea cea de-a doua doză în termen de minimum două săptămâni.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *