Stiri de ultima ora din Sanatate

Joe Biden are dureri de gât dar se simte bine

Simptomele de COVID-19 ale preşedintelui american, Joe Biden, continuă să se amelioreze şi includ acum dureri de gât “mai puţin supărătoare”, secreţii nazale, tuse slabă şi dureri de corp, în timp ce pulsul, tensiunea arterială, ritmul respirator şi nivelul de oxigen rămân ”complet normale”, a declarat sâmbătă medicul său, Kevin O’Connor, într-o actualizare zilnică a stării preşedintelui, informează Reuters şi EFE.

Biden, în vârstă de 79 de ani, a fost testat pozitiv pentru COVID joi, când Casa Albă a precizat că avea simptome uşoare. Diagnosticul său a venit în contextul în care o subvariantă foarte contagioasă a coronavirusului determină un nou val de cazuri în Statele Unite.

Cel mai probabil, Biden are subvarianta BA.5, a spus O’Connor. Această subvariantă a tulpinii omicron este responsabilă pentru 75 până la 80 la sută din infecţiile cu COVID-19 din Statele Unite în acest moment.

Preşedintele, care a primit două doze de vaccin şi două doze de rapel, este tratat în primul rând cu medicamentul antiretroviral oral Paxlovid, iar rapoartele conform cărora a fost infectat cu subvarianta BA.5 nu vor schimba tratamentul planificat.

Citeste  Dietele alimentare care te pot ucide.

Casa Albă a încercat să sublinieze capacitatea lui Biden de a lucra în ciuda bolii sale. Joi, aceasta a publicat o înregistrare video în care preşedintele îi asigură pe americani că se simte bine, iar vineri a participat la întâlniri virtuale cu personalul Casei Albe.

În programul său nu figurează niciun eveniment prezidenţial în weekend. Soţia preşedintelui, prima doamnă Jill Biden, se află la casa lor din Wilmington, Delaware.

Potrivit protocolului Casei Albe, care merge dincolo de recomandările Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), până când nu va fi testat negativ, el nu îşi va relua atribuţiile în persoană.

Biden a profitat de interesul stârnit de infecţia sa pentru a îndemna populaţia să se vaccineze. Într-o ţară în care vaccinurile sunt gratuite, doar 67,2% dintre americani au vaccinul complet (două doze) şi doar 48,2% au primit o doză de rapel.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns