Stiri Actuale de ultima ora

Strănepotul dictatorului fascist Mussolini a semnat cu clubul SS Lazio

Romano Floriani Mussolini, strănepotul dictatorului italian Benito Mussolini, a anunţat marţi că a semnat primul său contract profesionist cu Lazio Roma, un club asociat în mod tradiţional cu extrema dreaptă italiană.

Pe Instagram, fundaşul în vârstă de 18 ani a postat o fotografie care îl arată semnând contractul valabil până în 2024, alături de Mauro Bianchessi, responsabilul cu echipa de tineret.

”Sunt foarte fericit că am semnat primul meu contract profesional cu SS Lazio şi că voi juca trei ani sub culorile clubului”, a scris Romano Mussolini.

Fiul lui Mauro Floriani şi al Alessandrei Mussolini, fostă eurodeputată şi nepoată a lui Benito Mussolini, tânărul fundaş a sosit în februarie la clubul roman, evoluând pentru cei de la tineret.

Forul ”ducelui”

Pentru a ajunge la Stadionul Olimpic din Roma, unde joacă Lazio, AS Roma şi echipa naţională, suporterii trec pe lângă un obelisc masiv ”Mussolini Dux” (Mussolini Duce).

Crucile celtice de pe steagurile fanilor, strigătele de maimuţă la adresa unor jucători de culoare, salutul fascist făcut în tribune au apropiat foarte mult acest grup de ideologia extremei drepte.

Citeste  Cu cât s-a scumpit călătoria cu metroul

Printre grupurile de ultraşi ai lui Lazio, cel mai cunoscut este ”Irriducibili”, o mişcare creată în 1987.

Clubul dă semne că nu va mai tolera comportamentul fanilor. În ianuarie 2020, el a cerut unui număr de 16 suporteri care au făcut salutări fasciste în timpul meciului din Europa League împotriva lui Rennes să participe la plata amenzii impuse de UEFA.

Lazio a fost implicat într-un scandal în 2005, când Paolo Di Canio a efectuat un salut amintind “o ideologie politică precisă” (în 2016, Sky a renunţat la colaborarea cu Di Canio, după ce fostul fotbalist a afişat tatuaje controversate). În 2018, Federaţia italiană de fotbal a amendat-o pe Lazio cu 50.000 de euro după ce suporterii au desfăşurat pancarte cu Anne Frank, victimă a Holocaustului, purtând un tricoul al clubului AS Roma, rivala lor istorică.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns