Incaltamintea de siguranta acopera piciorul, acesta fiind una dintre cele mai sensibile zone ale corpului uman. Picioarele sunt pline de „senzori” care permit, de exemplu, simtirea presiunii, alunecarii, vibratiilor sau intinderii. Picioarele sunt fundamentul corpului uman. Ele sunt singurul nostru contact cu solul, fiind baza posturii si a echilibrului. Acesta este motivul pentru care cel mai mic disconfort al picioarelor poate reprezenta un calvar zilnic si poate avea repercusiuni asupra sanatatii picioarelor sau chiar si a restului corpului.
Oamenii au devenit cu timpul foarte exigenti in ceea ce priveste confortul pantofilor, deoarece sunt obisnuiti acum sa poarte incaltaminte usoara si aerisita, precum adidasii. Prin urmare, nivelul a fost crescut si pentru producatorii de pantofi de protectie care trebuie sa se alinieze acum la standardele de confort ale pantofilor sport. Muncitorii nu mai vor sa simta diferenta dintre pantofii de protectie pe care ii poarta in fabrica si cei pe care ii poarta pe strada. Pentru a avea picioare relaxate si pentru a desfasura activitatea profesionala in siguranta, oamenii cauta ca incaltamintea de protectie aleasa sa respecte cateva criterii insemnate.
Care sunt avantajele incaltamintei de protectie?
Lejeritatea este unul dintre principalele criterii atunci cand se alege incaltamintea de siguranta de catre lucratori. Aceasta se simte de la bun inceput si poate fi decisiva in caz de ezitare intre doua modele. Lejeritatea pantofului nu este doar un argument de marketing, ci are si un impact major asupra confortului in purtare. Cei mai comozi si rezistenti bocanci de protectie pot fi gasiti pe https://www.bprotect.ro/incaltaminte-protectie unde sunt disponibili la cele mai avantajoase preturi, respectand in acelasi timp si cele mai importante standarde in ceea ce priveste calitatea.
O incaltaminte de siguranta confortabila este prevazuta si cu o amortizare buna, pentru ca purtatorul sa nu simta presiune chiar si dupa multe ore de munca. Indiferent daca pasesti pur si simplu sau alergi toata ziua, amortizarea prezenta in pantofii de protectie este esentiala pentru a evita durerile de talpi si oboseala la nivelul membrelor inferioare.
Prima componenta pentru a verifica daca incaltamintea are o amortizare buna este talpa. Ideal este ca aceasta sa aiba o grosime mare si sa fie realizata dintr-un material de calitate. O diferenta importanta a nivelului de amortizare intre pantoful traditional si pantoful de protectie este ca acesta din urma este prevazut de obicei cu o talpa anti-perforatie, ceea ce aduce un plus de duritate sub picior. Pantofii cu talpa anti-perforatie sunt extrem de utili in medii de lucru unde exista riscul de intepare, taiere sau perforare a talpii din cauza obiectelor ascutite. Acesta este motivul pentru care a doua componenta care este esentiala intr-un pantof de siguranta este brantul. Acesta este singura bariera dintre picior si talpa anti-perforatie. Un brant bun trebuie sa aiba o spuma densa de amortizare, care sa fie extrem de rezistenta si sa se mentina in timp. De asemenea, se poate adauga la aceasta o spuma mai moale la suprafata, care va oferi confort purtatorului pe tot parcursul zilei de munca.