Stiri Actuale de ultima ora

Romanii isi fac singuri dreptate: apel la boicotarea companiilor austriece

Revoltati la maximum de refuzul Austriei de a ne primi in spatiul de libera circulatie Schengen, romanii de rand nu stau degeaba, spre deosebire de politicieni. Sunt nenumarate apeluri la inchiderea conturilor in bancile austriece, ocolirea benzinariilor OMV si renuntarea la vacantele de schi in Austria.

Revolta romanilor se indreapta in special inspre bancile bancile BCR-Erste si Raiffeisen, dar si inspre lantul austriac de benzinarii OMV. Cu un argument mincinos, cancelarul federal al Austriei, Karl Nehammer, pretinde ca se opune primirii Romaniei in Schengen pentru ca, chipurile, dinspre Romania ar intra in Austria valuri de migranti clandestini. Desi e contrazis de statistici, care arata ca doar 3 la suta dintre imigrantii ilegali care ajung in Austria ar fi trecut prin Romania, cancelarul a ramas pe pozitie si la consiliul JAI (ministrii de interne si ai justitiei) de la Bruxelles, Austria a votat impotriva extinderii Schengen cu Romania si Bulgaria. Doar Croatia a primit vot pozitiv unanim, cu toate ca, din ce scrie chiar presa austriaca, prin Croatia intra in Austria cei mai multi clandestini. Faptul ca din motive electorale si de politica interna, cancelarul Nehammer a respins Romania, i-a scandalizat pe romani. Pe langa apelurile la demisia guvernului, romanii s-au mobilizat pe retelele de socializare si cheama la boicotarea firmelordin Austria, mai exact la retragerea banilor din bancile bancile BCR-Erste si Raiffeisen, si la ocolirea benzinariilor OMV. Nici vacantele in Austria nu sunt ignorate. Multi romani afirma ca isi anuleaza sejururile la schi. Pana la urma, se poate schia in multe alte locuri din Europa, poate chiar in conditii mai bune si cu preturi mai mici.

“Daca nici acum nu va treziti, fratilor, sa le aratam ca umilinta are un capat pentru noi, inseamna ca ne meritam soarta” – afirma actorul Mugur Mihaescu, intr-un clip video postat pe pagina de Facebook, in care isi indeamna urmatorii sa boicoteze bancile si benzinariile austriece din Romania, si statiunile de schi din Austria.

Sunt si influenceri care incearca sa indulceasca situatia, cu afirmatii de genul “tot in Europa suntem, o sa intram si in Schengen” etc. De regula sunt cei cunoscuti ca trompete ale autoritatilor si despre care se spune ca primesc indicatii direct de la autoritati pentru a incerca sa rostogoleasca un anumit punct de vedere despre o problema sensibila, in trecut, vaccinul anti-COVID, de exemplu, iar acum refuzul legat de Schengen.

sursa foto: Twitter

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns