Un val de canicula vine peste tara noastra
Stiri Actuale de ultima ora

Un val de canicula vine peste tara noastra

Un val de canicula va lovi saptamana viitoare Romania, Grecia si Bulgaria. Caldura excesiva a afectat mai multe tari din vest, printre care putem enumera: Spania, Franta si Statele Unite.  ONU a mai avertizat ca seceta va fi urmatoarea mare problema cu care se va confrunta omenirea.

Cand vine valul de caldura peste Romania?

„Este posibil ca începând de săptămâna viitoare să înregistrăm în România primele zile cu temperaturi care să atingă și să depășească 35 de grade, ceea ce înseamnă că vom avea caniculă. Temperaturile vor depăși 35 de grade începând din partea de vest a țării, deci în Câmpia Română, după care și în zonele sudice este posibil ca spre finalul săptămânii, până în 27 iunie, să consemnăm valori de până la 37-38 de grade Celsius. Dacă se va impune, pentru anumite zone, în funcție de atingerea recordurilor climatice, luăm în considerare emiterea – și nu trebuie să excludem niciodată această posibilitate – de coduri pentru caniculă”, a declarat sambata, Elena Mateescu, director ANM.

Temperaturi neobisnuite in Marea Britanie si Belgia

Britanicii se confrunta si ei cu temperature neobisnuit de ridicate. Vineri a fost cea mai calduroasa zi a anului in regat pentru a treia zi consecutiv. In unele zone au fost peste 32 de grade Celsius.

„Vreau să spun că este o nebunie, nu poți fi sigur niciodată în țara asta. 30 de grade Celsius azi, 15 grade săptămâna viitoare. Da, este o nebunie cum merg lucrurile”,  a spus o femeie din regat.

„Te face să te gândești la schimbările climatice, pentru că așa ceva nu e normal pentru Marea Britanie”, a mai spus o tanara.

Valul de caldura a provocat probleme si in Belgia unde temperaturile au ajuns la 35 de grade Celsius si au dus la instituirea codului portocaliu in mai multe regiuni iar la Berlin pompierii au iesit sa racoreasca strazile orasului cu jet de apa.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns