Stiri Actuale de ultima ora

Ampla actiune impotriva traficului ilegal de bauturi alcoolice, inclusiv in Romania

Autoritatile vamale si de politie din Europa au confiscat aproximativ 6 milioane de litri de bauturi alcoolice, vin si bere, ilegal traficate si contrafacute.

Operatiunea – numita OPSON XII – a fost coordonata de OLAF – Biroul European de Lupta Anti-Frauda. Au fost in vizor 24 de tari, intre care si Romania.

In fiecare an, in cadrul operatiunii OPSON se fac eforturi pentru demantelarea retelelor de traficanti de alimente si bauturi contrafacute. In acest an, eforturile s-au axat pe bauturile contrafacute, iar operatiunile s-au desfasurat in: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Spania si Norvegia. In urma acestei operatiuni, autoritatile vamale nationale si politia au confiscat in jur de 6 milioane de ilitri de bauturi alcoolice contrafacute, de calitate indoielnica sau bauturi de contrabanda. Pe langa spirtoase, e vorba si de vin si bere.

„OLAF a fost coordonatorul si legatura dintre autoritatile nationale din cele 24 de tari. Impreuna, am urmarit operatiunile de fabricare si vanzare a bauturilor alcoolice contrafacute. Nu este doar o problema fiscala, este vorba si despre protejarea sanatatii si sigurantei consumatorilor europeni si a firmelor care respecta legea. OLAF continua buna colaborare cu Europol in operatiunile OPSON si in multe altele” – a explicat directorul-general OLAF, Ville Itälä.

Citeste  Veste soc- Primaria a preluat Delta Vacaresti

Operatiunea s-a desfasurat intre decembrie 2022 si mai 2023.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!