In realitate esti mai tanar sau mai batran
Stiri Lifestyle de ultima ora

Curios: In realitate esti mai tanar sau mai batran?

Exista unele persoane a caror varsta pare imposibil de ghicit. Acest lucru poate fi considerat atat un avantaj, cat si un dezavantaj, depinzand de fiecare caz in parte. Aspectul fizic cauzeaza deseori confuzii in legatura cu varsta, fiind oameni ale caror trasaturi ii fac sa para mai tineri sau chiar mai batrani decat sunt in realitate.

 

 Varsta cronologica, adica anii care au trecut de la nastere si pana in prezent nu reflecta neaparat varsta biologica a unui individ, care se refera mai mult la maturitatea organismului. In acord cu guess.ro exista mai multe ceasuri biologice ale imbatranirii 

 

De ce oamenii imbatranesc diferit in acord cu guess.ro?

 

Niciun om nu imbatraneste la fel ca altul, fiecare avand propriul mod in care evolueaza si in care face fata schimbarilor ce apar odata cu inaintarea in varsta. Acest concep a aparut inca din anul 1970, cand oamenii de stiinta au dat startul unei cautari care viza markerii biologici individuali ai fiecarei varste. Astfel, una dintre cele mai importante descoperiri a fost metilarea moleculei ADN care a demonstrat ca modificarile biochimice aproape neinsemnate in locuri precise ale genomului se afla in stransa legatura cu varsta biologica a fiecarui om. 

 

Aceasta se poate masura prin intermediul testelor de sange realizate in laboratoare specializate. De asemenea, exista si oameni de stiinta care considera faptul ca, concentratia de albumina, o proteina a sangelui, dar si numarul de globule rosii care se imputineaza odata cu imbatranirea, sunt niste factori determinanti ai varstei biologice.

 

Nu demult, o echipa de cercetatori internationali a analizat intr-un mod propriu fiecare organ uman in parte, reusind astfel sa faca cunoscuti prin unicitatea metodei lor. Acestia au ales 403 parametrii care sunt usor de accesat, printre care si recoltarea sangelui, teste urinare, teste de efort sau analize ale pielii, in corelatie cu 9 categorii diferite ( imunitate, metabolism etc). 

 

Astfel ei au inceput desfasurarea unui studiu in care s-au inscris mai mult de 4000 de tineri, cu ajutorul carora specialistii au reusit sa diferentieze mai multe ceasuri biologice ale imbatranirii: unul general si mai multe care corespund fiecarui organ in parte. Unele dintre ele inainteaza in acelasi timp, cum ar fi rinichii si hormonii sexuali. In schimb, rinichii si microbiota intestinala sunt reprezentantii componentelor divergente. 

 

De ce este bine sa stii varsta organelor tale?

 

Odata ce o persoana afla varsta reala a organelor sale, aceasta va putea sa preconizeze  mai usor aparitia unor boli, astfel avand sansa sa ia toate masurile de preventie necesare inca dinainte ca aceasta sa apara. De asemenea, prin intermediul varstei organismului, specialistii pot sa determine care sunt riscurile ca cineva sa sufere la un moment dat pe parcursul vietii de anumite afectiuni grave, care sa ii puna viata in pericol.

 

Este bine sa afli varsta reala a organismului tau?

 

Aflarea varstei reale a organismului nu are numai un rol in preventia diverselor boli la care o persoana este predispusa, ci este si o informatie care va raspunde la zeci de intrebari pe care majoritatea oamenilor si le adreseaza constant, de obicei fara niciun rezultat! 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns