Stiri Internationale de ultima ora

Sputnik și Russia Today, interzise în UE

Agenţia rusească de presă TASS a fost suspendată din Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă (EANA) în aşteptarea unei decizii cu privire la excluderea acesteia, informează site-ul EANA.

“În circumstanţele noii reglementări privind mass-media aplicate de guvernul rus (Roskomnadzor), care restrânge puternic libertatea presei, Consiliul de administraţie al EANA consideră că TASS încalcă scopul EANA, aşa cum este prevăzut acesta în Statutul Alianţei, nefiind în măsură să furnizeze ştiri imparţiale, ceea ce află în centrul declaraţiei de misiune a EANA”, indică Alianţa.

“Ţinând cont de acest fapt, precum şi de cererea unor membri de a exclude TASS din EANA, Consiliul, în calitate de organ executiv al Alianţei, a decis în unanimitate să suspende imediat TASS din EANA, până când o Adunare Generală va decide, în conformitate cu Statutul, dacă TASS ar trebui să fie exclusă din Alianţa noastră”, se adaugă în mesajul postat de Alianţă.

Media de stat ruseşti Russia Today (RT) şi Sputnik vor fi interzise în Uniunea Europeană cu scopul de a le împiedica să-şi difuzeze “minciunile” despre războiul dus de Moscova în Ucraina, a anunţat duminică preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit AFP şi DPA.

Citeste  RDG-ista Angela Merkel visa să viziteze Statele Unite

“Vom interzice în UE maşina mediatică a Kremlinului. Media de stat Russia Today şi Sputnik, precum şi filialele lor nu-şi vor mai putea difuza minciunile pentru a justifica războiul lui Putin şi pentru a semăna dezbinarea Uniunii noastre. Noi dezvoltăm deci instrumente pentru a interzice dezinformarea lor toxică şi nocivă în Europa”, a indicat şefa executivului comunitar.

În acelaşi timp, UE va închide întregul său spaţiu aerian tuturor avioanelor ruseşti, inclusiv “avioanelor private ale oligarhilor”, ca represalii la invadarea Ucrainei de către Moscova, a adăugat ea.

“Propunem Celor 27 de state membre să interzică toate avioanele aparţinând ruşilor, înregistrate în Rusia sau controlate de interese ruseşti.Ele nu vor mai putea ateriza, decola sau survola teritoriul UE”, a indicat şefa executivului european, în timp ce ţările europene şi-au înmulţit anunţurile pentru a interzice spaţiul lor aerian companiilor ruseşti.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *