Stiri Justitie de ultima ora

Roman prins dupa “scamatorii” cu restul la casa

Lazar Sava, 32 de ani, a fost prins in statul Maryland. Politia era pe urmele lui, dupa ce romanul inselase mai multi vanzatori, scrie publicatia americana Times Leader.

“Schema” cu schimbarea banilor

Americanii ii spun “quick change scam”.  Sava mergea in magazine, cumpara ceva foarte ieftin, de genul un pachet de guma de mestecat sau o punguta de bomboane, iar la casa dadea o bancnota mare. Ruga sa i se dea restul in bani mici, apoi dorea sa schimbe iar in bani mai mari. Lua o parte din bani, ii dadea imediat inapoi, voia din nou bancnote mai mari sau marunt, si tot asa. Sau dadea o bancnota de 500 de dolari, cerea sa I se schimbe in hartii de 20 de dolari, subtiliza cel putina una dintre ele, apoi le dadea inapoi, spunand ca s-a razgandit. Pe scurt: zapacea casierul pana in punctul in care nu mai stia cat a primit si cat i-a dat romanului. Si sfarsea prin a-i da “restul” mult mai mult decat trebuia.

Intr-o singura luna, martie, Sava a reusit nu mai putin de 5 astfel de “scheme”.

Romanul face parte dintr-o retea

Politia americana crede ca Sava e parte dintr-o retea mai ampla, care actioneaza in Statele Unite si in Canada. De altfel, in iulie 2017, Sava a fost arestat in Canada, impreuna cu alti 3 romani, tot pentru inselarea unui vanzator, intr-un magazin de bijuterii, si sustragerea de obiecte pretioase.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns