Stiri Internationale de ultima ora

Premierul Finlandei s-a distrat în club deși era caz-contact de Covid

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a fost criticată după ce a petrecut într-un club de noapte în acest weekend, deşi era caz contact al unui ministru depistat cu COVID-19.

Sanna Marin, una dintre cele mai tinere şefe de guvern din lume la doar 36 de ani, şi-a cerut scuze luni după ce o revistă a publicat imagini cu ea într-un club de noapte din Helsinki, la câteva ore după ce ministrul său de externe, Pekka Haavisto, a fost testat pozitiv la COVID-19.

Potrivit şefei guvernului, anturajul său i-ar fi spus iniţial că directivele legate de coronavirus în vigoare nu o obligă să se izoleze, deşi a fost în contact cu o persoană infectată.

“Ar fi trebuit să dau dovadă de mai mult discernământ şi să verific informaţiile care mi-au fost furnizate. Îmi pare foarte rău că nu am înţeles că trebuie să fac acest lucru”, şi-a cerut scuze lidera social-democrată pe Facebook.

Un sondaj comandat de canalul de televiziune MTV3 a revelat că două treimi dintre persoanele chestionate au calificat ieşirea în oraş a şefei guvernului “o gravă eroare”.

Citeste  Cercetătorii italieni au identificat 14 urmași ai lui Leonardo Da Vinci

Deşi multă vreme a fost în Finlanda la un nivel printre cele mai scăzute din Europa, epidemia de COVID-19 atinge acum un vârf în ţara nordică, cu un număr de cazuri cotidiene de circa 300 la 100.000 de locuitori.

Opoziţia a criticat-o aspru pe şefa guvernului pentru că nu a văzut un SMS care o informa în cursul serii că ar trebui să se autoizoleze. Potrivit explicaţiei oferite de şefa guvernului, ea lăsase acasă telefonul de serviciu.

Postările de pe reţelele sociale în care pozează împreună cu prieteni sau pare să promoveze accesorii de modă i-au adus deja reproşuri.

În octombrie, ea a răspuns criticilor într-o postare pe Instagram în care parafraza un hit pop finlandez şi prin care îndemna la calm.

“Sunt o reprezentantă a tinerei generaţii”, a declarat atunci şefa guvernului la televiziunea publică Yle, “iar asta se reflectă în modul meu de lucru şi de viaţă”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *