Stiri Lifestyle de ultima ora

Paula Seling a lansat un album de colinde pentru Diaspora

Vești bune pentru românii din Diaspora. Materialul online de colinde tradiţionale româneşti – “Paula Seling – În inima diasporei”, realizat de Asociaţia de Treabă, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, s-a lansat duminică.

Proiectul, care poate fi accesat la link-ul youtube: https://youtu.be/JoJYw34bziY, îşi propune să ducă spre românii din întreaga lume, prin intermediul online-ului, colindele tradiţionale româneşti, contribuind astfel la menţinerea vie a tradiţiilor.

“Pentru păstrarea vie a spiritului românesc de peste hotare, este esenţial ca românii să nu piardă legătura cu tradiţiile şi obiceiurile strămoşeşti. Cele unsprezece piese incluse în proiect creează o punte de spiritualitate şi identitate naţională cu şi între românii din întreaga lume”, se afirmă într-un comunicat.

Paula Seling este unul dintre cei mai apreciaţi artişti din România, având în discografie cinci albume de colinde şi cântece de Crăciun (Albumul de Crăciun, De sărbători, A mai trecut un an, Poveşti de iarnă, Steaua Răsare) şi două albume de pricesne şi cântece bisericeşti (La umbra crucii Tale, Spre lumile Luminii). Filmările au fost realizate în locuri emblematice din Maramureş, în timp ce Paula poartă cu mândrie costume din mai multe zone ale României.

“Materialul este menit să dăruiască fiecăruia dintre cei ce îl ascultă şi privesc, sentimentul de acasă. Pot spune că este unul dintre cele mai emoţionante lucruri pe care le-am realizat până acum. Vertical, sensibil şi puternic în acelaşi timp, plin de iubirea, fremătarea, seninul şi înţelepciunea poporului nostru, adunate toate în muzica şi versurile aurite”, spune Paula Seling, citată în comunicatul menţionat.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns