Stiri Economice de ultima ora

Olanda nu vrea taxă pentru giganții tehnologiei

Ţările de Jos au avertizat împotriva impunerii aşa numitei taxe pe internet giganţilor din domeniul tehnologiei (Big Tech), pentru a ajuta la plata investiţiilor de miliarde de euro în reţelele de telecomunicaţii, spunând că o astfel de decizie ar submina regulile europene privind neutralitatea net-ului, care cer ca toţi utilizatorii să fie trataţi în mod egal, şi ar duce la majorări de preţuri pentru europeni, transmite Reuters.

Comentariile ministrului olandez al Economiei, Micky Adriaansens, sunt primele ale unui stat membru UE după ce săptămâna trecută comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a lansat o consultare referitoare la cine ar trebui să suporte costurile modernizării infrastructurii, pentru servicii 5G şi internet în bandă largă.

Furnizorii de telecomunicaţii din UE, inclusiv Deutsche Telekom, Orange, Telefonica şi Telecom Italia, fac lobby pentru contribuţia Big Tech şi au găsit un aliat în Breton, fost director general al Orange.

Prin companiile care susţin că o taxă pe internet va submina regulile europene privind neutralitatea net-ului, care cer ca toţi utilizatorii să fie trataţi în mod egal, se află Google, Apple Inc, Meta Platforms Inc, Netflix Inc, Amazon.com Inc şi Microsoft Corp. Conform operatorilor de telecomunicaţii, aceste firme sunt responsabile pentru mai mult de 50% din tot traficul internet.

Citeste  Cursul valutar atinge cote maxime. Afla cat costa acum Euro.

Adriaansens a explicat că Guvernul olandez a cerut companiei de consultanţă Oxera efectuarea unui studiu care arată dezavantajele unei astfel de taxe.

“Va penaliza consumatorii”, aceştia vor plăti taxe de abonament furnizorilor de telecomunicaţii şi, de asemenea, costul abonamentelor pentru serviciile de streaming şi video ar putea creşte, deoarece Big Tech vor trece probabil asupra consumatorilor taxele pe internet, a declarat oficialul într-un interviu acordat Reuters.

Adriaansens a adăugat: “Trebuie să analizăm în primul rând problema şi care este reacţia normală a pieţei la această provocare. Întrebarea este: poate fi Guvernul implicat sau sunt alte fonduri disponibile ori e doar responsabilitatea pieţei să aibă grijă de această infrastructură?. Cred că există temeri că infrastructura noastră nu poate îndeplini aşteptările şi ambiţiile noastre. Deci, înţeleg temerile, dar nu cred că acesta este modul de rezolvare, atât de rapid”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *