Stiri Internationale de ultima ora

O barcă pentru Greta! Activista suedeză vrea să ajungă de la Los Angeles până în Spania

Protestele violente din Chile i-au dat planurile peste cap activistei ecologiste de 16 ani Greta Thunberg.

Aflată la Los Angeles, Greta a cerut ajutor să ajungă la Madrid cu o ambarcaţiune care să traverseze Atlanticul, pentru că nu dorește să călătorească cu avionul pentru că acesta poluează. Tânăra dorește să participe la summitul asupra schimbărilor climatice, COP25, care a fost mutat din Chile în Spania.
”Aşadar am parcurs jumătate de lume în direcţia greşită. Acum trebuie să găsesc o cale să traversez Atlanticul în noiembrie … Dacă cineva mă poate ajuta cu transportul i-aş fi foarte recunoscătoare”, a scris pe Twitter adolescenta.
În luna august, Greta Thunberg a traversat Atlanticul către SUA la bordul unui iaht cu zero emisii poluante, după ce a refuzat călătoria cu avionul invocând emisiile de CO2 generate de aviaţie. Ea a parcurs acest drum pentru a participa la summitul ONU privind acţiunea climatică şi a rămas în SUA cu intenţia ca de acolo să plece pe cale terestră în Chile, unde fusese programat să se desfăşoare între 2 şi 13 decembrie summitul asupra schimbărilor climatice, COP25. Însă în urma protestelor violente din această ţară, guvernul de la Santiago de Chile a renunţat la găzduirea summitului, care se va defăşura în Spania, la Madrid.
În ultimele săptămâni, Greta Thunberg a participat la mai multe proteste ecologiste în SUA şi Canada. Anul trecut în luna august, ea a început în faţa parlamentului suedez o ”grevă şcolară”, care a inspirat mişcarea pentru mediu a tinerilor denumită ”Fridays for Future”, ce a organizat proteste ecologiste în întreaga lume.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns