Stiri Actuale de ultima ora

Liviu Dragnea a evadat din închisoare!

Fostul președinte al PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a ieșit pentru o zi din închisoare, însă permisia i-a fost acordată ilegal, susține Dumitru Coarna, lider al sindicalistilor din Politie.

Practic, Liviu Dragnea a evadat din penitenciar.

„Este o incalcare a legii. Trebuie vazut daca Liviu Dragnea mai este cercetat in alte dosare, dar stim cu totii ca este vorba de dosarul Tel Drum. Sunt curios ce prevederi nu s-au respectat saptamana trecuta cand nu i-au acordat permisia si care acum sunt indeplinite. Apoi vedem aceleasi masuri de siguranta, daca la incarcerare l-au luat cu alta masina dupa ce i-au trimis pe jurnalisti dupa o alta masina acum l-au dus cu duba penitenciarului in oras la o locatie unde il astepta familia. Cati detinuti pleaca din penitenciar cu masina institutiei?”, a declarat Dumitru Coarna.

Potrivit acestuia, Ministerul Justitiei trebuie sa faca o ancheta in acest caz.

In articolul 213 din regulamentul de aplicare a Legii executarii pedepselor se specifica clar ca permisiile nu se acorda persoanelor cercetate in alte dosare: „Permisiunea de iesire din penitenciar nu se acorda in cazurile in care detinutii se afla in una dintre urmatoarele situatii: b) sunt cercetati sau urmariti penal in alte cauze; c) au pe rolul organelor judiciare cauze al caror obiect poate influenta conduita si comportamentul acestora pe perioada permisiunii de iesire din penitenciar”.

Citeste  Vesta din blana naturala, piesa vestimentara cheie atunci cand vine vorba de tinutele de seara: afla cum sa o alegi

Decizia de a-l elibera pe Liviu Dragnea a fost luata de conducerea Penitenciarului Rahova, la recomandarea sefului parcului auto i-a facut lui Dragnea. Acesta i-a facut o caracterizare in care afirma ca detinutul a respectat programul, ca a muncit atunci cand trebuia si ca nu a avut conflicte cu alti detinuti.

Cererea a fost avizata prima oara de comisia speciala, apoi semnata de directorul penitenciarului.

Liviu Dragnea a parasit inchisoarea joi, in jurul pranzului si s-a intors vineri.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *