Stiri Actuale de ultima ora

Liviu Dragnea a evadat din închisoare!

Fostul președinte al PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a ieșit pentru o zi din închisoare, însă permisia i-a fost acordată ilegal, susține Dumitru Coarna, lider al sindicalistilor din Politie.

Practic, Liviu Dragnea a evadat din penitenciar.

„Este o incalcare a legii. Trebuie vazut daca Liviu Dragnea mai este cercetat in alte dosare, dar stim cu totii ca este vorba de dosarul Tel Drum. Sunt curios ce prevederi nu s-au respectat saptamana trecuta cand nu i-au acordat permisia si care acum sunt indeplinite. Apoi vedem aceleasi masuri de siguranta, daca la incarcerare l-au luat cu alta masina dupa ce i-au trimis pe jurnalisti dupa o alta masina acum l-au dus cu duba penitenciarului in oras la o locatie unde il astepta familia. Cati detinuti pleaca din penitenciar cu masina institutiei?”, a declarat Dumitru Coarna.

Potrivit acestuia, Ministerul Justitiei trebuie sa faca o ancheta in acest caz.

In articolul 213 din regulamentul de aplicare a Legii executarii pedepselor se specifica clar ca permisiile nu se acorda persoanelor cercetate in alte dosare: „Permisiunea de iesire din penitenciar nu se acorda in cazurile in care detinutii se afla in una dintre urmatoarele situatii: b) sunt cercetati sau urmariti penal in alte cauze; c) au pe rolul organelor judiciare cauze al caror obiect poate influenta conduita si comportamentul acestora pe perioada permisiunii de iesire din penitenciar”.

Citeste  Rezultatul guvernării PSD: Violatorii din Vaslui sunt liberi înainte de termen

Decizia de a-l elibera pe Liviu Dragnea a fost luata de conducerea Penitenciarului Rahova, la recomandarea sefului parcului auto i-a facut lui Dragnea. Acesta i-a facut o caracterizare in care afirma ca detinutul a respectat programul, ca a muncit atunci cand trebuia si ca nu a avut conflicte cu alti detinuti.

Cererea a fost avizata prima oara de comisia speciala, apoi semnata de directorul penitenciarului.

Liviu Dragnea a parasit inchisoarea joi, in jurul pranzului si s-a intors vineri.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns