Stiri de ultima ora Mondene

Nomadland, marele câștigător al premiilor BAFTA

Lungmetrajul ”Nomadland”, povestea unei comunităţi de nomazi moderni care străbat vestul Statelor Unite în rulote, a câştigat patru premii – printre care ”cel mai bun film”, ”cea mai bună regie”, acordat cineastei de origine chineză Chloe Zhao, şi ”cea mai bună actriţă”, primit de Frances McDormand – în cadrul galei BAFTA 2021, cele mai importante distincţii ale industriei de film britanice, decernate de Academia britanică de film şi televiziune.

În contextul pandemiei de COVID-19, ceremonia s-a desfăşurat virtual în două seri, nominalizaţii fiind prezenţi prin videoconferinţă.

Cu toate acestea, vedetele Hugh Grant şi Priyanka Chopra Jonas şi-au făcut apariţia în persoană la Royal Albert Hall din Londra, în timp ce Renee Zellweger şi Anna Kendrick s-au alăturat galei dintr-un studio din Los Angeles pentru a prezenta câştigătorii.

Omagiu adus prințului Philip

”Nomadland” a câştigat totodată în categoria ”cea mai bună imagine”.

Premiul pentru ”cel mai bun film britanic” a fost obţinut de ”Promising Young Woman”, o poveste despre răzbunare în epoca #MeToo, peliculă premiată şi în categoria ”cel mai bun scenariu original”.

Citeste  Placido Domingo, premiat pentru întreaga carieră

Academia britanică de film şi televiziune i-a adus un omagiu prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, care a decedat vineri, la vârsta de 99 de ani. Philip a fost primul preşedinte al BAFTA, în 1959. Nepotul lui, prinţul William, este în prezent preşedintele Academiei britanice de film.

După controversele de la ediţia de anul trecut când BAFTA a prezentat o listă de concurenţi formată în exclusivitate din persoane albe, mai mult de jumătate dintre cei 24 de nominalizaţi din acest an au fost actori de culoare.

Veteranul Anthony Hopkins a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal graţie interpretării unui bărbat afectat de demenţă în pelicula ”The Father”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *