Stiri Internationale de ultima ora

Musk spune când vor fi reactivate conturile de Twitter

Elon Musk, noul proprietar al Twitter, a declarat miercuri că acele conturi care au fost suspendate de reţeaua socială nu vor fi restabilite decât după “câteva săptămâni”, o decizie semnificativă luată cu câteva zile înainte de alegerile de la jumătatea mandatului din Statele Unite, relatează AFP.

La alegerile din 8 noiembrie, americanii vor reînnoi toate mandatele din Camera Reprezentanţilor şi o treime din Senat. De asemenea, sunt în joc o serie întreagă de posturi de guvernatori şi aleşi locali.

“Twitter nu va permite nimănui care a fost îndepărtat de pe platformă pentru încălcarea regulilor sale să revină până când nu vom avea un proces clar pentru a face acest lucru, care va dura cel puţin încă câteva săptămâni”, a scris miliardarul pe Twitter.

El a reamintit planul său de a forma un consiliu de moderare a conţinutului, format din “reprezentanţi cu opinii foarte diferite, care va include cu siguranţă comunitatea pentru drepturile civile şi grupuri care se confruntă cu violenţa motivată de ură”.

Citeste  Ce spune Donald Trump despre candidatura sa la prezidentiale

În urma deciziei lui Elon Musk, fostul preşedinte american Donald Trump nu va reveni pe Twitter până la alegerile de la jumătatea mandatului de marţea viitoare.

Trump a fost înlăturat de pe platforma socială la scurt timp după ce Capitoliul a fost luat cu asalt în ianuarie 2021, fiind acuzat că şi-a incitat susţinătorii la violenţă.

Fostul preşedinte republican a susţinut de atunci că nu va reveni niciodată pe Twitter după ce şi-a lansat propria reţea socială, Truth Social. Mulţi cred însă că Donald Trump ar rezista cu greu tentaţiei de a reveni pe Twitter, unde avea peste 80 de milioane de abonaţi înainte de a-i fi suspendat definitiv contul.

Întrebat despre această suspendare definitivă, Musk a afirmat în mai că este o “decizie extrem de proastă din punct de vedere moral şi lipsită de sens”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns