Stiri de ultima ora din Politica

Angel Tâlvăr, noul ministru al Apărării

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, luni, preşedintelui Klaus Iohannis, propunerea de preluare a mandatului de ministru al Apărării Naţionale de către Angel Tîlvăr, informează Guvernul.

Senatorul Angel Tîlvăr este propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Apărării, a anunţat, luni, preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care Angel Tîlvăr a fost numit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către noul ministru al Apărării va avea loc, luni, la ora 20,30, la Palatul Cotroceni.

Angel Tîlvăr s-a născut la 11 februarie 1962, la Urecheşti, judeţul Vrancea, potrivit cdep.ro.

A studiat la Facultatea de Limbi Străine. A urmat cursuri post-universitare la: SNSPA; Colegiul Naţional de Apărare; Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” şi la Institutul Diplomatic Român.

Este doctor în Ştiinţe Umaniste.

Între 1985 şi 2004 a lucrat ca profesor. A deţinut funcţia de vicepreşedinte al Alianţei pentru România. Ulterior, a devenit vicepreşedinte PSD Vrancea. Ales consilier judeţean în anul 2000, reales patru ani mai târziu.

Citeste  Zelenski acuza Rusia de genocid

La 17 februarie 2004, a fost validat ca senator de Vrancea din partea Uniunii Naţionale PSD+PUR. A fost secretarul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Între februarie 2006 şi februarie 2008 a făcut parte din Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă. Până în februarie 2006, a lucrat în cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi. Din martie 2007 până în 2012, a făcut parte din Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Uniunii Europei Occidentale, arată mae.ro.

Ales deputat de Vrancea pentru legislatura 2008-2012, pe listele Alianţei Politice PSD+PC. A făcut parte din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Din mai 2011, a fost secretarul Comisiei pentru afaceri europene. Din martie 2010 a făcut parte din Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului României.

În 2012 a obţinut un nou mandat de deputat de Vrancea, din partea PSD. Până în iunie 2014 a făcut parte din Comisia pentru afaceri europene. Până în septembrie 2014 a fost preşedintele Comisiei pentru învăţământ. Din septembrie până în decembrie 2014, a fost preşedintele Comisiei pentru afaceri europene. Membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Citeste  Romania transmite un protest oficial Rusiei

Între 17 decembrie 2014 şi 4 noiembrie 2015, a fost Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de peste Hotare în Guvernul Victor Ponta IV.

În 2016, a fost reales deputat PSD de Vrancea. A fost vicepreşedinte (martie 2017-februarie 2018) şi preşedinte (din februarie 2018) al Comisiei pentru afaceri europene. Membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, precum şi al Comisiei pentru învăţământ. A fost vicepreşedinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală. Membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. A ocupat funcţia de preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză.

În 2020, a fost ales senator PSD de Vrancea. Din iunie 2022, este preşedintele Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. Este vicepreşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Portugheză.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *