Stiri de ultima ora din Turism

Macao se închide din cauza pandemiei

Autorităţile din Macao au anunţat joi o vastă campanie de depistare a noului coronavirus şi o serie de măsuri restrictive pentru a stopa creşterea numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile, luând decizia de a închide totul cu excepţia cazinourilor din această fostă colonie portugheză, care este singurul loc din China unde jocurile de noroc sunt autorizate, informează AFP.

După confirmarea unui total de 110 de cazuri de COVID-19 de la începutul noului val de infectări, un număr foarte scăzut şi care nu poate fi deloc comparat cu cele înregistrate în alte zone ale lumii, autorităţile din Macao au adoptat foarte repede măsuri pentru a stopa transmiterea virusului, în concordanţă cu politica de “zero Covid” din China continentală.

Şeful Executivului din Macao, Ho Iat-seng, a declarat joi că situaţia este “mai complicată şi mai gravă ca niciodată”, deşi până acum acest oraş a fost în mare parte scutit de ravagiile pandemiei de COVID-19.

După o testare în masă a populaţiei locale, care a durat 48 de ore şi s-a încheiat marţi, autorităţile din Macao le-au ordonat tuturor locuitorilor oraşului să se supună unei noi serii de teste, ce vor fi realizate începând de joi.

Citeste  Gastronomie prietenoasă cu clima, în Turnul Eiffel

Barurile, cinematografele, cluburile de noapte, saloanele de coafură şi cele de înfrumuseţare, sălile de fitness şi terenurile de sport au fost obligate să se închidă.

Restaurantele vor putea să funcţioneze doar prin intermediul serviciilor de livrări la domiciliu, iar şcolile au fost închise pentru vacanţa de vară, care a venit mai devreme decât prevedea calendarul acestui an şcolar.

Administraţiile publice şi băncile rămân şi ele cu uşile închise, însă cazinourile nu sunt afectate de aceste restricţii.

În timpul epidemiei din 2020, ele au rămas închise timp de două săptămâni.

Ho Uat-seng a declarat că de această dată Guvernul local a încheiat un acord cu acest sector de activitate, în virtutea căruia, pe viitor, doar cazinourile în care sunt înregistrate cazuri de COVID-19 vor fi închise.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns