Stiri Actuale de ultima ora

Începe târgul de carte ”Gaudeamus”

Prezentări ale celor mai noi volume semnate de Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman-Patapievici şi Michel Houellebecq, dar şi ale unor cărţi pentru copii, albume sau reviste, evenimente diverse – de la lansări de carte la recitaluri, concursuri sau festivităţi de premiere – se regăsesc în programul celei de-a 29-a ediţii a Târgului de carte “Gaudeamus”, reluat după doi ani de pauză.

Inaugurarea oficială a ediţiei, care se va desfăşura, începând de miercuri şi până duminică, în Pavilionul B2 al Complexului expoziţional Romexpo, va avea loc miercuri, de la ora 12,00.

Anul acesta, poeta Ana Blandiana este preşedintele de onoare al târgului.

La Gaudeamus, aproape 7.900 mp de standuri şi spaţii de evenimente vor ocupa integral cel mai mare pavilion expoziţional din ţară, circa 200 de participanţi urmând a oferi publicului o gamă extrem de variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor şi domeniilor de interes, muzică şi jocuri educative.

Printre cei 200 de participanţi, care au anunţat peste 600 de evenimente, se numără:

Peste 1.100 de titluri, peste 90 de cărţi-eveniment, 32 de lansări, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari şi jurnalişti sunt anunţate, Humanitas, Humanitas Fiction şi Humanitas Junior aşteptându-şi cititorii la Gaudeamus cu evenimentele editoriale ale toamnei, noi titluri de autori români şi străini, ediţii în limba română ale bestsellerurilor internaţionale din ultimele luni, publicate în îndrăgitele colecţii de istorie, memorii-jurnale, eseistică, filozofie, literatură română contemporană şi universală, ştiinţă şi carte pentru copii.

Potrivit Humanitas, în programul evenimentelor se regăsesc, printre altele, lansarea romanului “Stăpânul şi cuceritorul meu” de Francois-Henri Deserable (Marele Premiu Pentru Roman al Academiei Franceze 2021), prezentarea cărţii “Invizibilii” de Ioana Pârvulescu, apărută la Humanitas Junior, lansarea romanelor “Anihilare” de Michel Houellebecq, “Podul Diavolului” de Radu Paraschivescu şi “Theodoros” de Mircea Cărtărescu şi a volumelor “Ce gândeşte Dumnezeu? Puţină teologie” de Gabriel Liiceanu, “Jurnalul lui 66: Noaptea în care am ars” de Alexandra Furnea, “Despre viaţă, destin & nostalgie” de Horia-Roman Patapievici, “Mama. Un jurnal al dragostei şi al despărţirii” de Ioan Stanomir.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns