Stiri Internationale de ultima ora

Franța amenință Twitter cu blocarea în UE

Reţeaua de socializare Twitter riscă să fie interzisă în UE dacă nu aplică normele europene privind combaterea dezinformării, a avertizat luni ministrul francez al tranziţiei digitale, Jean-Noel Barrot, relatează agenţia EFE.

“Dacă Twitter nu se conformează normelor noastre va fi interzisă, în caz de recidivă, în Uniunea Europeană”, a spus ministrul francez într-un interviu acordat postului de radio public France Info.

El a reamintit că la sfâşitul lunii august vor intra în vigoare în UE o serie de norme pentru reţelele de socializare, care privesc, de exemplu, publicitatea destinată explicit minorilor sau “obligaţia de a lupta activ contra dezinformării”.

Dacă nu se conformează noilor exigenţe, reţelele de socializare vor primi iniţial amenzi foarte mari, de 6% din cifra lor de afaceri la nivel mondial, ceea ce în cazul Twitter ar însemna aproximativ 300 de milioane de euro, a indicat acelaşi ministru francez.

Deşi a admis că Twitter “joacă un rol important în dezbaterea politică”, el a motivat că “nu ne putem asuma riscul ca o reţea de socializare precum Twitter să se lasă luată ostatic de partizanii dezinformării şi ca democraţia noastră să fie afectată”.

Citeste  Huawei a fost prins, iar cu minciuna

În timp ce mass-media tradiţionale sunt supuse unor sisteme de responsabilitate asupra conţinutului pe care-l publică, nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul reţelelor de socializare, a mai justificat oficialul francez. Aşadar, a repetat el, dacă Twitter nu se conformează normelor UE ce intră în vigoare pe 25 august, această reţea de socializare “nu va fi binevenită în Europa”.

Acelaşi ministru reproşează reţelelor de socializare că nu verifică vârsta utilizatorilor, astfel că în Franţa deschiderea primului cont are loc aproximativ la vârsta de 8 ani şi jumătate, deşi chiar aceste reţele recomandă în general să fie la vârsta de minim 13 ani.

“Este prea devreme”, consideră membrul guvernului francez, adăugând că va fi de asemenea cerut consimţământul parental în cadrul unei serii de acţiuni prin care Franţa urmăreşte să restricţioneze accesul minorilor la conţinuturile pornografice online. “Vom face în aşa fel încât reţelele de socializare să intre într-o epocă a responsabilităţii”, a mai indicat ministrul Jean-Noel Barrot.

Citeste  Primele arestari in cadrul exploziei din Beirut care seama mai mult cu un atentat
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *