Stiri Actuale de ultima ora

Cozi mari la intrarea în Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria către Grecia şi Turcia, precum şi retur către România, în perioada 31 mai – 5 iunie, că se preconizează timpi de aşteptare ridicaţi la punctele de trecere a frontierelor rutiere bulgare.

MAE recomandă cetăţenilor români să folosească toate punctele de frontieră şi să se asigure că au combustibil, apă şi alimente suficiente pentru astfel de situaţii.

Potrivit sursei citate, este posibil ca timpii de aşteptare la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, la taxa de pod, să crească în data de 5 iunie. Turiştilor români care aleg să revină în ţară prin acest punct de frontieră li se recomandă să pregătească, în prealabil, suma exactă pentru taxa de pod, şi anume 2 euro (monede cu valoare nominală de 1 euro sau 2 euro) sau 4 leva, în acest mod putând fi scurtaţi considerabil timpii de aşteptare la procesarea şi eliberarea documentelor justificative tip chitanţe, facturi sau bonuri fiscale.

Citeste  Vesta din blana naturala, piesa vestimentara cheie atunci cand vine vorba de tinutele de seara: afla cum sa o alegi

În acest context, este importantă informarea corectă, achiziţionarea din timp a vinietelor electronice şi achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL, pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare, precizează MAE într-un comunicat de presă transmis marţi.

Firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri care tranzitează teritoriul bulgar în această perioadă li se recomandă să întreprindă măsurile adecvate pentru organizarea temeinică a itinerariilor de deplasare şi stabilirea programului de lucru al conducătorilor auto, prin luarea în considerare a unor timpi de aşteptare considerabil măriţi la trecerea frontierelor.

Pentru intrarea în România se recomandă folosirea şi a celorlalte puncte de trecere a frontierei situate la graniţa cu Republica Bulgaria, precum PTF Vidin – Calafat, PTF Kardam – Negru Vodă, PTF Oryahovo – Bechet (ferry), PTF Dobromir – Krushari (maximum 3,5 tone), PTF Kainardzha – Lipniţa (maximum 3,5 tone), PTF Nikopol – Turnu Măgurele (ferry) şi PTF Svishtov – Zimnicea (ferry), ultimele patru PTF cu program de funcţionare în intervalul orar 8,00 – 20,00.

Citeste  Investeste in masini de ambalat bune si eficientizeaza-ti activitatea!
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *