Stiri de ultima ora Mondene

Expoziție dedicată cântăreței Amy Winehouse, la Londra

Viaţa, muzica şi activitatea cântăreţei Amy Winehouse sunt celebrate printr-o expoziţie care se deschide vineri pentru marele public la Design Museum din Londra şi care marchează împlinirea a 10 ani de la moartea emblematicei artiste britanice, decedată în 2011 la vârsta de doar 27 de ani, informează AFP.

Expoziţia, intitulată ”Amy: Beyond the Stage”, îşi propune să exploreze creativitatea cântăreţei, considerată o adevărată divă britanică a muzicii soul, celebrând totodată influenţele sale eclectice, preluate de la ”regina bluesului”, Dinah Washington, DJ-ul Mark Ronson, muzica pop a anilor 1960, stilul casei de discuri Motown şi jazz.

”Ceea ce încercăm să facem cu expoziţia acesta este să-i spunem povestea atât ca persoană creativă, cât şi ca muzician extraordinar, ca simbol al modei, dar să includem şi obiecte rare despre care fanii săi au auzit vorbindu-se, dar pe care nu au avut prilejul să le vadă până acum”, a explicat pentru AFP Maria McLintock, comisar adjunct al expoziţiei.

Sunt expuse de asemenea versuri manuscrise ale unor materiale discografice inedite, care nu au mai fost prezentate publicului până acum, precum şi prima chitară a artistei, pe care şi-a achiziţionat-o în adolescenţă, a mai spus curatoarea.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, în urma unei intoxicaţii cu alcool.

Cântăreaţa britanică, recompensată cu numeroase trofee pentru albumul său din 2006 ”Back to Black”, a vorbit mereu despre experienţele personale în cântecele sale, care conţin numeroase influenţe din jazz şi soul.

Artista a făcut în repetate rânduri dezvăluiri despre dependenţa ei de alcool şi droguri, care i-a afectat în cele din urmă cariera muzicală şi a atras interesul unor paparazzi avizi să o surprindă în cele mai incomode ipostaze.

”Sper ca vizitatorii acestei expoziţii să-şi dea seama că era foarte inteligentă şi o muziciană foarte rafinată”, a precizat Maria McLintock. ”Un lucru cu adevărat plăcut a fost să constat că sunt mulţi tineri care nu au crescut cu Amy, dar care se declară foarte entuziasmaţi să viziteze această expoziţie. Este evident că ea continuă să inspire tineri artişti”.

Semn al interesului pe care îl suscită încă personalitatea cântăreţei britanice, rochia pe care a purtat-o la ultimul său concert a fost vândută, la începutul lunii noiembrie, cu suma de 243.200 de dolari (circa 217.000 de euro), de circa 16 ori mai mult decât valoarea estimată, la o licitaţie organizată în California.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns