Stiri Actuale de ultima ora

”Dallas” a contribuit la prăbușirea URSS

David Stewart, fost component al trupei pop britanice Eurythmics, a dezvăluit că această mărturisire surprinzătoare i-a fost făcută într-o conversaţie pe care a purtat-o cu Mihail Gorbaciov. Nu presiunea internaţională sau strategiile geopolitice au dus la prăbuşirea Uniunii Sovietice, ci serialul “Dallas”, i-a explicat fostul preşedinte al URSS.

Serialul Dallas a dus la destrămarea URSS, nu dezamăgirea socială sau prăbuşirea economică, l-a asigurat Mihail Gorbaciov pe David Stewart, într-o conversaţie pe care au purtat-o în urmă cu mai mulţi ani. Muzicianul britanic a făcut această dezvăluire în podcast-ul cântăreţei Joss Stone, “A Cuppa Happy”.

O fereastră spre lume

“Ruşii au văzut că aşa trăieşte lumea în SUA”, a spus Dave Stewart, referindu-se la stilul opulent de viaţă prezentat în serial. Fapt ce explică în mare măsură pasiunea pentru risipă a multora dintre noii îmbogăţiţi din Rusia, a remarcat el.

Potrivit lui Stewart, Gorbaciov i-a explicat că “cineva a reuşit să introducă casete VHS cu serialul Dallas în URSS, care au fost retransmise ilegal în mare parte a ţării”, suscitând un cult clandestin pentru acest serial american şi personajele sale, în frunte cu carismaticul JR.

În această conversaţie, fostul preşedinte i-a mărturisit şi impactul pe care l-a avut muzica pop asupra prăbuşirii URSS.

Gorbaciov i-a povestit că existau antene în toate bisericile din ţară pentru a bruia orice conţinut considerat subversiv. Însă, oamenii le-au distrus pentru a putea asculta trupe ca The Beatles. “Prietenii mei cădeau în genunchi şi plângeau când îi ascultau pe Beatles, pentru că nu mai auziseră niciodată aşa ceva”, i-a mărturisit Gorbaciov.

Nu este prima oară când numele formaţiei Eurythmics este asociat fostului preşedinte Gorbaciov. În 2009, cântăreaţa trupei, Annie Lennox, a fost recompensată cu premiul “Woman of Peace” pentru lupta sa împotriva SIDA în Africa de Sud, într-un eveniment la care au asistat şi laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace, printre care şi Gorbaciov.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns