Stiri Actuale de ultima ora

”Dallas” a contribuit la prăbușirea URSS

David Stewart, fost component al trupei pop britanice Eurythmics, a dezvăluit că această mărturisire surprinzătoare i-a fost făcută într-o conversaţie pe care a purtat-o cu Mihail Gorbaciov. Nu presiunea internaţională sau strategiile geopolitice au dus la prăbuşirea Uniunii Sovietice, ci serialul “Dallas”, i-a explicat fostul preşedinte al URSS.

Serialul Dallas a dus la destrămarea URSS, nu dezamăgirea socială sau prăbuşirea economică, l-a asigurat Mihail Gorbaciov pe David Stewart, într-o conversaţie pe care au purtat-o în urmă cu mai mulţi ani. Muzicianul britanic a făcut această dezvăluire în podcast-ul cântăreţei Joss Stone, “A Cuppa Happy”.

O fereastră spre lume

“Ruşii au văzut că aşa trăieşte lumea în SUA”, a spus Dave Stewart, referindu-se la stilul opulent de viaţă prezentat în serial. Fapt ce explică în mare măsură pasiunea pentru risipă a multora dintre noii îmbogăţiţi din Rusia, a remarcat el.

Potrivit lui Stewart, Gorbaciov i-a explicat că “cineva a reuşit să introducă casete VHS cu serialul Dallas în URSS, care au fost retransmise ilegal în mare parte a ţării”, suscitând un cult clandestin pentru acest serial american şi personajele sale, în frunte cu carismaticul JR.

Citeste  Uber si Taxify lupta pentru pastrarea lor pe piata.

În această conversaţie, fostul preşedinte i-a mărturisit şi impactul pe care l-a avut muzica pop asupra prăbuşirii URSS.

Gorbaciov i-a povestit că existau antene în toate bisericile din ţară pentru a bruia orice conţinut considerat subversiv. Însă, oamenii le-au distrus pentru a putea asculta trupe ca The Beatles. “Prietenii mei cădeau în genunchi şi plângeau când îi ascultau pe Beatles, pentru că nu mai auziseră niciodată aşa ceva”, i-a mărturisit Gorbaciov.

Nu este prima oară când numele formaţiei Eurythmics este asociat fostului preşedinte Gorbaciov. În 2009, cântăreaţa trupei, Annie Lennox, a fost recompensată cu premiul “Woman of Peace” pentru lupta sa împotriva SIDA în Africa de Sud, într-un eveniment la care au asistat şi laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace, printre care şi Gorbaciov.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *