Stiri de ultima ora din Sanatate

Cum putem depăși stresul

În lumea noastră suntem expuși în mod constant la o mulțime de stimuli care pun presiune asupra sistemului nostru nervos. În graba vieții de zi cu zi, aproape toată lumea lucrează contra timpului, încercând să prindă restanțe și alți oameni în timp ce urmărește bunuri materiale, succes și fericire.

Ce poate provoca stres

– probleme familiale
– probleme de muncă sau școlare
– probleme materiale și sociale
– boli
– tulburări psihiatrice
– stil de viață monoton
– așteptări excesive
– stil de viață urmărit
– lipsa de calm și odihnă
– zgomot persistent

Simptome:nervozitate constantă, nerăbdare, iritabilitate, susceptibilitate la boli, boli cardiovasculare, boli ale căilor respiratorii superioare, indigestie, infecții ale pielii, probleme ale sistemului nervos, insomnie, căderea părului, pierderea poftei de mâncare sau creșterea poftei de mâncare … etc.

Când funcționează o reacție stresantă?

O reacție stresantă apare, de obicei, atunci când se fac reclamații asupra noastră. Stresul este o forță inerentă, motrice a vieții, dar trebuie să învățăm să o depășim. Stresul este strâns legat de agresivitate. (Gândiți-vă la scenele filmului Falling Down din 1993, cu Michael Douglas, sau la cel mai recent film, Unhinged, în care Russel Crowe își pierde controlul.) Dacă nu putem face față situațiilor stresante cu care ne confruntăm, depresie, anxietate, frică, poate duce la slăbirea sistemului imunitar. Stresul regulat accelerează îmbătrânirea corpului.

Citeste  Obezitatea, risc major de deces in cazurile de COVID

– În 2011, fiecare a 10-a zi liberă în Germania a fost luată cu referire la stres.
– 2008-2009 France Telekom comite 39 de sinucideri din cauza stresului cauzat de restructurarea întreprinderilor
– În cele 27 de state membre ale UE, stresul legat de muncă pune în pericol un sfert din lucrători.
– În S.U.A., 1 milion de persoane lipsesc zilnic de la muncă din cauza stresului.

Acustica afectează foarte mult menținerea atenției și calmului. Prin urmare, nu contează cât de acustic este tratat un anumit loc. Prin urmare, merită să folosiți materiale fonoabsorbante, de exemplu: panou fonoabsorbant, panou acustic, covor acustic, perdea fonoizolantă (pannelli fonoassorbenti).

Poluare fonică

Zgomotul prelungit al mediului și zgomotul sunt inevitabile. De multe ori, chiar și noaptea, nu ne putem relaxa liniștiți din cauza sunetelor infiltrante constante. Traficul, șantierele, sunetul certurilor cu vecinii sau zgomotele constante de fond prezente în birouri fac din nefericire tăcerea imposibilă. Dacă nu ne putem relaxa corect, vom fi obosiți, letargici, iar performanța și starea noastră de muncă se vor deteriora. În această stare, este mai dificil să duci lupta la stres.

Citeste  Chinezii limitează la trei ore pe săptămână accesul copiilor la jocurile video online

Ce putem face pentru a depăși stresul?

Avem puține ocazii de a crea o liniște sufletească completă în jurul nostru și de a crea condiții ideale în toate domeniile vieții noastre. Există factori pe care nu îi putem influența, dar pentru sănătatea noastră și starea de spirit armonioasă, trebuie să ne protejăm absolut de stres. În niciun caz nu ar trebui să folosim droguri care modifică mintea, alcoolul, drogurile pentru a combate stresul! Să nu fumăm sau să fim dependenți de dulciuri! Aceste activități, în loc să ofere o soluție, generează doar mai multe probleme.

• Încercați să analizați problemele și să vă gândiți la soluții posibile!
• Nu vă panicați, credeți în voi înșivă! Dacă ceva nu funcționează, nu renunțați, ridicați-vă și încercați din nou!
• Creați o casă liniștită și liniștită: cu mobilier plăcut și confortabil și accesorii pentru eliminarea zgomotului, putem crea o insulă de liniște în apartamentul nostru.
• Mutați-vă de mai multe ori, mergeți în aer curat!
• Fă sport regulat!
• Ascultă muzica ta preferată care se oprește și se bucură!
• Găsiți un hobby distractiv, activități de agrement!
• Gândirea pozitivă este foarte importantă! Nu te lăsa prins de fiecare mică dificultate sau argument!
• Mănâncă sănătos și conștient!
• Apreciem micile plăceri și frumusețea vieții!

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns