Stiri de ultima ora din Sanatate

Coronavirusul s-a întors în China și a dus la amânarea a sute de zboruri

Aeroportul din Shenzhen, oraş în sudul Chinei, a anulat sâmbătă sute de zboruri şi a dispus intensificarea verificărilor, după ce angajata unui restaurant de pe aeroport a prezentat rezultate pozitive la testul pentru varianta Delta a coronavirusului, relatează France Presse.

Pentru a intra în aeroport, este necesar de prezentat un test negativ efectuat de cel puţin 48 de ore, a declarat Shenzhen Airport Group într-un comunicat pe contul său oficial de pe reţeaua socială WeChat. Aceste restricţii au intrat în vigoare de la ora locala 13:00 (05:00 GMT).

O ospătăriţă în vârstă de 21 de ani de pe Aeroportul Internaţional Shenzhen Baoan s-a dovedit a fi contaminată cu variantă Delta, au declarat autorităţile sanitare ale oraşului. Ea a prezentat rezultate pozitive în urma test de rutină efectuat joi angajaţilor aeroportului.

La Shenzhen, un oraş situat pe continent şi în vecinătatea Hong Kong, îşi au sediul mari companii tehnologice precum Huawei şi Tencent.

China a raportat vineri 30 de cazuri noi de coronavirus, dintre care şase în provincia Guangdong (sud), unde se află situat Shenzhen.

Și programările pentru sâmbătă au fost anulate

Aproape 400 de zboruri au fost anulate vineri, potrivit site-ului VariFlight. Zeci de zboruri programate pentru sâmbătă au fost, de asemenea, anulate.

Costul biletelor va fi rambursat integral călătorilor, potrivit autorităţilor aeroportuare chineze.

Milioane de locuitori din Shenzhen au fost testaţi în ultimele săptămâni, după detectarea unui mic focar în port în această lună.

Mai puţin de 25% dintre străinii rezidenţi în China – 200.000 dintr-un total de 845.000 – s-au vaccinat anti-COVID-19 până la începutul lunii iunie, informează ziarul South China Morning Post.

Potrivit informaţiilor Camerei de Comerţ Americane (AmCham) din Shanghai, preluate de ziarul chinez, mulţi rezidenţi străini aşteaptă ca ţara asiatică să aprobe comercializarea vaccinurilor dezvoltate în străinătate, ca urmare a neîncrederii privind eficacitatea sau recunoaşterea internaţională a vaccinurilor chinezeşti, singurele disponibile până în acest moment.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns