Stiri Lifestyle de ultima ora

Ce fel de becuri led alegem pentru locuință

Poate ati auzit despre becuri LED pentru casa dumneavoastra de la prieteni sau din online. Ei bine, din prima luna de productie, acestea sunt mai „ecologice” decat becurile cu incandescenta sau lampile fluorescente compacte CFL (lampi fluorescente compacte), au o durata de viata mai lunga si reduc semnificativ costurile cu energia electrica.

De fapt, studiile au aratat ca, comparativ cu becurile cu incandescenta, consumul de energie al acestor becuri led poate fi redus cu 80% -90%. Calculand utilizarea medie de aproximativ 3 ore pe zi, becurile cu LED-uri pot garanta pana la 50.000 de ore de „viata”, deci exista mai multa lumina si mai putine ingrijorari cu privire la facturile de energie electrica. In functie de ce anume trebuie sa alegem acest tip de sisteme

Fluxul de lumina

Una dintre caracteristicile principale ale unei surse de lumina este fluxul luminos, numit uneori putere optica, care reprezinta cantitatea de lumina emisa in toate directiile. Daca doriti sa stiti exact cum arata becul, uitati-va la lumenul (lm) care determina intensitatea luminii. Cu cat sunt mai multi lumeni, cu atat este mai buna lumina.

Citeste  Cum sa-ti cresti masa musculara in mod natural! Tips&tricks!

Eficienta lampii

In trecut, totul a fost ghidat de putere, dar pentru noua tehnologie (LED), nu. Puterea este irelevanta si poate provoca neintelegeri. Puterea reprezinta consumul de energie, nu cantitatea de lumina produsa.

Daca doriti sa puneti becuri LED in toata casa, atunci cand vorbim despre avantajele acestui produs, dupa cum puteti vedea mai sus, aceasta este o alegere excelenta. Cu toate acestea, chiar daca pretul de cumparare poate fi mai mare, amortizarea investitiei va fi rapida, asa ca va rugam sa acordati atentie facturii de energie electrica. Veti obesrva ca in timp suma totala se va micsora din ce in ce mai mult.

O alta „bila neagra” plasata langa becul LED poate fi data de lumina unidirectionala emisa de acestia. Prin urmare, fie alegeti un model cu bec LED cu lentile (un sistem care omogenizeaza lumina emisa), fie trebuie sa luati in considerare un sistem de iluminare care utilizeaza mai multe becuri LED pentru a obtine dispersia dorita. Totusi, avantajele eclipseaza aceste mici -bile negre-, deci nu trebuie sa it faci griji.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *