Stiri divertisment de ultima ora

”Breaking Bad” în viața reală

Realitatea întrece ficţiunea în statul american Arkansas, unde doi profesori de chimie au fost arestaţi pentru că fabricau metamfetamină, asemenea personajului Walter White din celebrul serial ”Breaking Bad”.
Bradley Rowland (40 de ani) şi Terry Bateman (45 de ani) au fost arestaţi vineri în urma unei anchete iniţiate de secţia de poliţie a universităţii la care aceştia erau angajaţi, se precizează într-un comunicat succint al biroului şerifului din comitatul Clark.
O clădire a Universităţii Henderson, din orăşelul Arkadelphia, a fost închisă pe 8 octombrie din cauza unui “miros chimic nedeterminat”, a precizat pentru AFP Tina Hall, purtătoarea de cuvânt a universităţii.
“Primele analize au pus în evidenţă, într-unul dintre laboratoare, niveluri ridicate de clorură de benzil”, o substanţă care poate fi folosită la fabricarea metamfetaminei.
Clădirea a rămas închisă până pe 29 octombrie, timp în care au fost efectuate “lucrări de decontaminare”, a precizat Hall.
“Securitatea elevilor noştri şi a personalului este o prioritate şi continuăm să colaborăm cu autorităţile”, a adăugat aceasta.
Terry Bateman şi Bradley Rowland, profesori asociaţi de chimie, au fost concediaţi pe 11 octombrie cu titlu preventiv. Potrivit presei locale, aceştia munceau de zece ani, respectiv de cinci ani la Universitatea Henderson.
Incidentul aduce aminte inevitabil de serialul ”Breaking Bad”, în care un profesor de chimie, interpretat de Bryan Cranston, începe să producă metamfetamină pentru a asigura viitorul financiar al familiei după ce a fost diagnosticat cu cancer.
Într-un articol apărut în 2014 în revista universităţii, Bradley Rowland s-a declarat atunci un admirator al serialului.
“A avut o abordare corectă din punct de vedere ştiinţific şi a stârnit interesul tinerei generaţii pentru chimie”, mărturisea acesta. “A reprezentat o publicitate formidabilă (pentru această disciplină)”.
Ca o ironie a sorţii, articolul respectiv se intitula ”Heisenberg de la Henderson”, Heisenberg fiind pseudonimul protagonistului din ”Breaking Bad”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns